DR. SORIN PARASCA

Metode de intinerire fetei

...
Liftingul clasic

Liftingul clasic   se adreseaza partii inferioare a fetei si gatului. Se elimina pielea in exces si se reaseaza intr-un mod tineresc tesuturile profunde, inciziile si deci si cicatricile fiind plasate in jurul urechii si in pielea cu par de pe tample, unde sunt greu vizibile si pot fi usor ascunse. Trebuie sa va pregatiti pentru o interventie de durata cu anestezie locala si sedare sau cu anestezie generala. Durerile postoperatorii nu sunt importante si le vom controla usor. Veti ramane in clinica in prima noapte dupa operatie. A doua zi, fata va fi umflata si vor aparea vanatai (echimoze). Toate vor disparea in circa 14 zile, iar firele se scot la 5-7 zile. Veti purta o cagula elastica ce va face recuperarea mai usoara si mai rapida. Rezultatele se mentin 5-10 ani

...
Liftingul frontal

Liftingul frontal intinde ridurile mari de pe frunte si de la baza nasului si ridica sprancenele. Operatia dureaza cam 2 ore si recuperarea este mai rapida decat la cel clasic.  Cele doua interventii (liftingul frontal si liftingul clasic) se pot practica in acelasi timp, daca vom considera necesar acest lucru.

...
Blefaroplastie

Deseori, excesul de piele la nivelul pleoapelor de sus sau de jos este primul semn al inaintarii in varsta si poate aparea chiar la persoane tinere (chiar la 30-35 de ani). Putem corecta rapid aceste neajunsuri prin blefaroplastie. Este o interventie cu rezultate foarte bune si recuperare rapida. Veti avea pleoapele mai umflate 3-4 zile si pot aparea vanatai, dar vindecarea este completa dupa 5-7 zile. Veti putea parasi clinica la cateva ore dupa operatie si viata sociala poate fi reluata rapid. Sunt cazuri in care vom asocia blefaroplastia cu liftingul pentru a va oferi o redresare mai completa a fetei.

...
Peelingul

Peelingul este o modalitate nechirurgicala de intinerire faciala. Prin aplicarea unor acizi de diferite tarii, pielea este intinsa si regenerata, capatand un aspect mai tineresc. Peelingul poate fi mai profund sau mai superficial.  Rezultatele sunt mai durabile si mai evidente la cele mai profunde, dar si recuperarea este mai dificila (la cel cu fenol, de exemplu, viata sociala va fi intrerupta timp de o saptamana, adica veti fi nevoiti sa stati in casa). Vom analiza impreuna aceste optiuni si vom alega tratamentul care vi se potriveste cel mai bine.

...
Injectii cu toxina botulinica

Ridurile de pe frunte, dintre sprancene si cele de la coada ochilor pot fi atenuate temporar prin injectii cu toxina botulinica, care paralizeaza muschii mimicii ce produc aceste riduri.  Tratamentul este rapid, rezultatele apar dupa 2-3 zile, dar sunt temporare (dureaza cam 6 luni). Daca veti dori, putem repeta injectiile.

...
Atenuare riduri cu filler-e

Ridurile pot fi atenuate si prin umplere cu niste substante denumite filler-e (din engleza – pentru umplut). Cele mai multe sunt resorbabile, adica rezultatele vor fi temporare (pana la un an). Acestea se introduc sub piele prin injectii, in locurile pe care le vom alege impreuna.  Este posibila o usoara roseata la locul injectiei pentru 2-3 zile, dar se poate ascunde usor cu fond de ten. Unele fillere pot fi folosite si pentru marirea buzelor, dar in acest caz le preferam pe cele care nu se absorb