Dental Artist Implant -clinica stomatologica-Bucuresti

Implanturi dentare

...
Implantologie ( implanturi dentare )

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

In plus, implanturile dentare permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se atinga de dintii dvs. sanatosi. Contrar puntilor clasice si protezelor partiale nu este nevoie sa fie afectati in vreun fel dintii vecini.

Implantul este confectionat din titan, titanul fiind un material biocompatibil, astfel incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

Cine este candidat pentru implant dentar?

In general orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti, este candidatul ideal pentru un implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de afectiuni generale cum ar fi diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, etc.). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor dentare, medicul specialist poate cere un set de radiografii speciale, si analize de sange.

Este varsta o problema?

Ocazional, pacientii mai varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze pe deplin de implanturile dentare. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca sunteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte, probabil ca sunteti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar. Tratamentul cu implanturi poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Specialistii nostri vor determina daca sunteti sau nu un candidat pentru implanturi dentare, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului dumneavoastra dentar.

Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?

Dupa testele de care vorbeam se incepe interventia de plasare a implantului dentar. Dupa ce acesta este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte in afara firelor de sutura nimic in plus. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi. Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.

De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.

Cum imi vor afecta implanturile dentare viata?

Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca si dintii naturali. Acest lucru inseamna ca poti manca si bea ca de obicei.Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare imbunatateste concret calitatea vietii. Persoanele care pana atunci erau jenate si ingrijorate din cauza problemelor sunt intotdeauna coplesite de ceea ce noua lor dantura poate sa faca pentru increderea in sine.