Dental Artist Implant -clinica stomatologica-Bucuresti

Servicii albire dentara

Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare usoare si moderate aparute pe dintii vitali si devitali.

Albirea dintilor este de doua feluri în functie de starea de vitalitate a dintelui pe care se intervine:

A) Albire externa pentru dintii vitali

B) Albire interna pentru dintii devitali

Albirea se produce prin patrunderea substantei active în smalt si dentina si oxidarea petelor de culoare din textura dintelui fara a produce nici o modificare în structura intima a dintelui. Albirea se produce mai întai în smalt si apoi în dentina, de aceea petele generate de tetraciclina care în majoritate se produc în dentina necesita un timp mai îndelungat de albire.

Albirea dintilor la domiciliu

Se executa acasa de catre pacient,cu conditia sa fie instruit de medic în acest sens. Ca si substanta activa se foloseste peroxidul de carbamida. Ca si tehnica se iau amprente în cabinet,se confectioneaza în laboratorul dentar gutiere în care pacientul aplica acasa substanta de albire.Durata tratamentului variaza în functie de doleantele fiecaruia si de nuanta dentara pe care fiecare pacient si-a propus sa o atinga. Substantele utilizate pentru aceasta metoda contin peroxid de carbamida,sunt mai vâscoase ,stau mai bine în gutiera,vâscozitatea sa permite difuziunea mai lenta în tesuturile dentare si impiedica degradarea sa de catre sliva. Din punct de vedere chimic peroxidul de carbaminda se leaga de peroxidaza salivara(o enzima salivara) ceea ce duce la descompunerea sa în oxigen si apa oxigenata.

Albirea dintilor în cabinet

Aceasta metoda de albire este mai agresiva dar rezultatele sunt mai rapide(de3-6ori) în comparatie cu cea la domiciliu. Peroxidul de hidrogen 30-35%utilizat în cabinetele dentare are unele inconveniente:

  • poate produce deshidratarea si demineralizarea dentara;
  • poate determina unele leziuni gingivale (reversibile), de aceea gingia va fi izolata cu un gel protector anterior manoperelor de albire.
Galerie foto
  • ...