CLINICA METAMORPHOSIS

Estetica Fata

...
Lifting facial

Lifting facial – este termenul general utilizat cand se vorbeste de diferitele tehnici chirurgicale ce au ca scop intinderea, ridicarea si eliminarea excesului tegumentar ca si intarirea suportului muscular, toate acestea avand drept scop un aspect intinerit al fetei.

...
Reintinerire nechirurgicala a fetei

Operatiile estetice produc schimbari profunde si de durata la nivelul fetei, in sensul imbunatatirii aspectuluib dar sunt invazive si mereu asociate cu o perioada de recuperare.

Multe persoane isi doresc un aspect intinerit dar nu sunt dispuse la efortul fizic (perioada de recuperare) si/sau financiar (operatiile sunt mai scumpe).

Pentru acestea exista varianta reintineririi nechirurgicale in care se pot asocia diferite proceduri:

  • Injectii cu BOTOX
  • Injectii cu colagen/acid hialuronic
  • Peeling chimic
  • Mezoterapie

...
Injectari toxina botulinica / vistabel, dysport

Toxina botulinica este un produs utilizat in medicina estetica pentru a corecta ridurile de expresie de la nivelul fetei.

Corectia apare ca rezultat al blocarii temporare a contractiei musculare.

Indicatia principala a tratamentului este pentru regiunea faciala superioara prin care dispar liniile verticale dintre sprancene, liniile orizontale de la nivelul fruntii ca si ridurile ochilor tip " laba gastii".

Efectul toxinei este reversibil, mentinerea efectelor necesitand reinjectare.

...
Peeling chimic

Procedura are ca rezultat disparitia ridurilor fine, a petelor hiperpigmentare, atenuarea / disparitia sechelelor de acnee.

Exfolierea zonei tratate se produce printr-o arsura chimica controlata, lasand o piele mai tonica si mai luminoasa.

...
Injectari acid hialuronic / teosyal

Datorita unor factori intrinseci (varsta, sex, status estrogenic) sau extrinseci apar schimbari nedorite ale trasaturilor faciale prin scaderea colagenului si a principalului sau constituent - acidul hialuronic din piele.

Fillerii inlocuiesc volumul pierdut cu varsta sau boala, corecteaza schimbarile statice din piele si imbunatatesc conturul facial putand sa augmenteze (sa dea volum) diferite regiuni (buze, barbie, obraji).

Produsele utilizate ca filleri sunt de geluri de acid hialuronic. Proprietatile sale higroscopice ii confera capacitatea de a mentine apa si reprezinta garantul nivelului inalt de hidratare al pielii in timp ce proprietatile vascoelastice contribuie la absorbtia socurilor. Actionand ca si "caramizi" ale tesutului furnizeaza o capacitate superioara de lifting.

Aparitia ultimelor generatii de filleri cu acid hialuronic de origine non-animala ofera avantajul utilizarii produselor in conditii de maxima siguranta, oferind posibilitatea liftingului nechirurgical. Umplerea ridurilor faciale precum si posibilitatea volumizarii diferitelor regiuni confera in final un aspect reintinerit.

Produsele existente au consistente variabile pentru a creste versatilitatea utilizarii.

Se pot trata zone cu riduri profunde-moderate de pe regiuni faciale extrem de mobile (sant nazogenian), zone faciale cu riduri fine, zone ce prezinta cicatrici depresibile pentru estomparea lor sau se pot utiliza pentru efecte de volum ("marirea buzelor").

Efectul injectarii se instaleaza aproape imediat, se consolideaza in medie intr-o saptamana si se mentine 6 luni in medie (fiind biodegradabil este variabila perioada).

...
Mezoterapie

Mezoterapia este o procedura nechirurgicala care consta in microinjectii prin care se introducein derm un amestec de substante (extracte de plante, minerale, vitamine, aminocizi) care actioneaza local.

In functie de zona tratata (fata, coapse, abdomen, brate, scalp etc) si de diagnostic, amestecul introdus este diferit ca si compozitie.

Aceasta procedura se face pentru tratamentul celulitei, ridurilor, caderii parului ca si pentru topirea depozitelor de grasime de mici dimensiuni care nu justifica sau in cazul carora nu se doreste lipoaspiratie.

...
Corectie Pleoape (blefaroplastie)

Blefaroplastia sau corectia chirurgicala a pleoapelor presupune indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapei superioare ce face ca aspectul sa fie in mod constant obosit si/sau suparat; elimina de asemenea si pungile de sub ochi.

Rezultatul este un aspect cu ochi odihniti, mai stralucitori si mai mari.

...
Chirurgie estetica nas (rinoplastie)

Rinoplastia sau corectia chirurgicala a nasului poate imbunatati forma, marimea si aspectul general ca si respiratia.

Scopul rinoplastiei este un nas care sa arate natural si sa se incadreze unitar si armonios cu celelalte trasaturi ale fetei.

...
Chirurgie estetica urechi (otoplastie)

Otoplastia sau corectia chirurgicala a urechilor se realizeaza pentru a readuce pavilioanele auriculare in apropierea cutiei craniene in cazul urechilor decolate sau pentru a le reduce marimea.

...
Chirurgie estetica bărbie (mentoplastie)

Barbia este o trasatura faciala importanta, mai ales in evaluarea profilului.

Sunt doua indicatii pentru chirurgia cosmetica a barbiei: prima este pentru reintinerirea barbiei cazute iar a doua pentru a imbunatati sau corecta o barbie "retrasa", aceasta imbunatatind profilul.

Operatia consta in insertia unui mic implant siliconic la acest nivel.