Asezamantul pentru persoane varstnice Sfantul Andrei - Alba

Servicii

...
Pachete servicii

Pachet – “Independent”
(beneficiarul se gaseste într-o stare de sanatate fizica si psihica buna, iar nevoile sale sunt satisfacute prin serviciile detaliate în anexa 1 – servicii generale. Acesta nu necesita supraveghere si sprijin în desfasurarea activitatiilor cotidiene. Grad de dependenta 0%). Beneficiarul nu este încadrat într-un grad de handicap.

Pachet – “Dependent usor”
(beneficiarul se gaseste într-o stare de sanatate fizica acceptabila, nu este imobilizat, dar poate avea probleme de locomotie. Poate manifesta un grad de dependenta psihic sau este diagnosticat cu dementa senila – forma usoara/accentuata, necesitând o supraveghere suplimentara, suport si sprijin pentru a-si putea desfasura activitatiile cotidiene. Grad de dependenta 50%). Beneficiarul poate fi încadrat în gradul de handicap accentuat, fara însotitor. Poate beneficia la nevoie, de oricare dintre urmatoarele servicii:

- Supraveghere suplimentara**

- Ajutor igiena corporala

- Servirea mesei în camera

- Servicii de manichiura si pedichiura

- Barbierit

- Tuns simplu (ex:cu masina de tuns)

- Manevre terapeutice de tipul injectiilor, pansamentelor

Pachet – “Dependent GRAV”
(beneficiarul se gaseste într-o stare de sanatate fizica/psihica care necesita o supraveghere suplimentara pentru a putea supravietui. Beneficiarul poate fi mobil/imobil. Grad de dependenta 100%). Beneficiarul este diagnosticat cu dementa senila – forma grava. Beneficiarul poate fi încadrat în gradul de handicap grav, cu/fara însotitor. Poate beneficia la nevoie, de oricare dintre urmatoarele servicii:

- Supraveghere suplimentara

- Ajutor igiena corporala

- Servicii de manichiura si pedichiura

- Barbierit

- Servirea mesei în camera

- Manevre terapeutice de tipul injectiilor, pansamentelorPrevenirea si tratamentul escarelor de decubitPrevenirea complicatiilor venoase, pulmonare si osteo-musculo-articulare aferente imobilizarii etc.

- Supraveghere sondaj vezical

- Scutece adult

- Spalat rufe suplimentar – (inclusiv lenjeria de pat)

...
Asistenta si ingrijire

Fiecare vârstnic internat în unul din centrele aflate în subordinea Asociatiei „Sfantul Andrei” Barabant beneficiaza de servicii socio-medicale integrate si de un plan individualizat de asistenta si îngrijire. Astfel, în cele doua centre se asigura cazare în regim de pensiune completa pe un timp ne/determinat cu serviciii de asistenta personala non-stop:administrarea medicamentatiei, monitorizarea tratamentului prescris de medic, monitorizarea parametrilor fiziologici, procurarea medicamentelor, vizite saptamânale la medicul de familie, consiliere psihologica, pastorala si sociala, îngrijire personala (spalare, îmbracare, barbierit, taiat unghii etc.), asigurarea meselor conform recomandarilor medicilor, sprijin în desfasurarea activitatiilor cotidiene etc. La cerere, fie din initiativa medicului de familie sau în caz de urgenta, se vor face trimiteri la medici de specialitate sau spital pentru analize si investigatii medicale de specialitate.

Categorii
Date de contact
0258818113; 0725589804
Str. Cornistei, Nr.12, Alba Iulia, judetul Alba
Distribuie