Cabinet Enpora - Servicii de proprietate intelectuala Bucuresti

Servicii Reinnoiri PI

Protectia asupra drepturilor de proprietate industriala este limitata in timp.

Marcile sunt valabile pentru o perioada de 10 ani urmand ca in vederea pastrarii drepturilor exclusive asupra marcii sa solicitati reinnoirea acesteia pentru o noua perioada de 10 ani. Dreptul la reinnoire este nelimitat.

Brevetele sunt valabile pentru o perioada maxima de 20 de ani. In vederea mentinerii in vigoarea a brevetului titularul acestuia trebuie sa plateasca anual o taxa de mentinere in vigoare. Neplata anuitatilor in termen atrage decaderea din drepturile asupra brevetului de inventie.

Desenele si modelele industriale sunt valabile pentru o perioada de 10 ani. Dreptul asupra desenului sau modelului industrial poate fi reinnoit succesiv pentru trei perioade a cate 5 ani. Rezulta o perioada maxima de valabilitate a desenelor sau modelelor industriale de 25 de ani.

O buna administrare a portofoliului de marci, brevete si desene industriale presupune achitarea in interiorul termenelor legale a tuturor taxelor de reinnoire si mentinere in vigoare.

Companiile ce detin numeroase titluri de protectie, dar si companiile mai mici care nu sunt familiarizate cu prevederile legale in materie de mentinere in vigoare, pot intalni probleme serioase in conservarea drepturilor de proprietate industriala putand ajunge chiar sa piarda aceste drepturi deoarece reinnoirea nu s-a efectuat la timp sau cu respectarea legii.

Va oferim servicii de conservare a portofoiului de proprietate industriala ce includ:

  • urmarirea termenelor legale si trimiterea de atentionari
  • efectuarea platilor
  • obtinerea certificatelor de reinnoire a titlurilor de protectie

In functie de marimea portofoliului de drepturi de administrat oferim pachete personalizate in functie de specificul fiecarui client in parte.

Galerie foto
  • ...