Cabinet Enpora - Servicii de proprietate intelectuala Bucuresti

Servicii Inregistrare desene

Un desen (doua dimensiuni) sau model (trei dimensiuni) industrial este reprezentat de aspectul exterior al unui produs sau al unei parti a acestuia astfel cum rezulta din combinatia principalelor sale caracteristici: linii, contururi, culori, forma, textura, material, ornamentatie. Un desen sau model poate obtine protectie cu conditia sa fie nou si sa aiba caracter individual. Detinerea unui certificat de protectie a unui desen sau model industrial ofera titularului sau un drept exclusiv de exploatare a acestuia pentru produsele protejate pe intreg teritoriul Romaniei pentru o perioada de 10 ani.

Dreptul asupra unui desen sau model industrial se obtine prin inregistrarea acestora la autoritatea competenta reprezentata in Romania de OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii şi Marci.

Rolul nostru este de a facilita obtinerea inregistrarii unui desen sau model industrial prin oferirea de servicii de specialitate in vederea:

  • efectuarii de cercetari privind disponibilitatea la inregistrare
  • depunerea spre inregistrare la OSIM a cererii de desen/model
  • monitorizarea cererii de desen/model de la depunere pana la obtinerea certificatului de inregistrare
  • apararea cererii de desen/model in situatia interventiei unor refuzuri emise de OSIM sau in fata opozitiilor depuse de terti
  • obtinerea certificatului de inregistrare al desenului/modelului

In situatia in care detineti deja un certificat de desen sau model industrial puteti apela la serviciile noastre in vederea protejarii drepturilor exclusive obtinute prin inregistrare prin depunerea de opozitii, emiterea de notificari, intentarea unor actiuni in contrafacere.

Va putem asista de asemenea la administrarea portofoliului de desene industriale inregistrate prin depunerea de reinnoiri si actualizarea titlurilor de protectie: cesiuni, licente, schimbari de nume sau adresa.

Protectie internationala

Desenele si modelele industriale ofera o protectie teritoriala, limitata in general la teritoriul unui stat.

Va oferim asistenta si reprezentare in vederea inregistrarii de desene si modele industriale in orice tara din lume.

In functie de interesele dumneavoastra va oferim solutii si strategii in vederea inregistrarii desenelor si modelelor dumneavoastra in tarile sau regiunile din lume care prezinta interes pentru afacerea dumneavoastra.

Desenul comunitar

Desenul comunitar confera un drept exclusiv printr-o singura inregistrare la nivelul tuturor celor 27 de state ce alcatuiesc Uniunea Europeana. Pentru companiile ce isi desfasoara activitatea la nivelul mai multor state membre ale Uniunii Europene desenul comunitar reprezinta un instrument sigur, eficient si ieftin comparativ cu protectia extinsa pe care o ofera.

Consilierii nostrii sunt acreditati sa va reprezinte interesele in fata Oficiului de Armonizare pe Piata Externa (OHIM).

Litigii

Protectia, conservarea si impunerea drepturilor exclusive obtinute prin inregistrarea desenelor si modelelor industriale apartine in intregime titularului. Suntem abilitati sa va reprezentam in vederea:

  • depunerii de actiuni in anulare
  • depunerea de actiuni in contrafacere marca si concurenta neloiala
  • transmiterea de notificari si somatii
  • incheierea de tranzactii
Galerie foto
  • ...