Cabinet Enpora - Servicii de proprietate intelectuala Bucuresti

Servicii Inregistrare marci

Marci nationale

O marca poate fi formata din orice semn susceptibil de reprezentare grafica, mai exact: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, forme tridimensionale, culori, combinatii de culori, holograme, semnale sonore sau orice combinatie a acestor elemente, care permite identificarea produselor sau serviciilor unei interprinderi in raport cu cele ale concurentilor acesteia. Inregistrarea marcilor se face pentru categorii de produse sau servicii grupate la nivel international in 45 de clase. Detinerea unei marci inregistrate ofera titularului sau un drept exclusiv de exploatare a acesteia pentru produsele/serviciile protejate pe intreg teritoriul Romaniei pentru o perioada de 10 ani.

Dreptul asupra unei marci se obtine prin inregistrarea acesteia la autoritatea competenta reprezentata in Romania de OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Rolul nostru este de a facilita obtinerea inregistrarii unei marci prin oferirea de servicii de specialitate in ceea ce priveste:

  • alegerea unui semn ce poate constitui o marca inregistrabila
  • gruparea produselor sau a serviciilor in clasele aferente
  • depunerea cererii de marca spre inregistrare la OSIM
  • monitorizarea cererii de marca de la depunere pana la obtinerea certificatului de inregistrare
  • apararea cererii de marca in situatia interventiei unor refuzuri emise de OSIM sau in fata opozitiilor depuse de terti
  • obtinerea certificatului de inregistrare al marcii

In situatia in care detineti deja o marca inregistrata puteti apela la serviciile noastre in vederea protejarii drepturilor exclusive asupra marcii prin depunerea de opozitii, emiterea de notificari, intentarea unor actiuni in contrafacere.

Va putem asista de asemenea la administrarea portofoliului de marci inregistrate prin depunerea de reinnoiri si actualizarea titlurilor de protectie: cesiuni, licente, schimbari de nume sau adresa.

Protectie internationala

Marcile ofera o protectie teritoriala, limitata in general la teritoriul unui stat.

Va oferim asistenta si reprezentare in vederea inregistrarii unei marci in orice tara din lume.

In functie de interesele dumneavoastra va oferim solutii si strategii in vederea inregistrarii marcilor dumneavoastra in tarile sau regiunile din lume care prezinta interes pentru afacerea dumneavoastra.

Marca comunitara

Pentru informatii detaliate despre inregistrarea marcilor comunitare vizitati pagina dedicata din cadrul site-ului.

Litigii

Protectia, conservarea si impunerea drepturilor exclusive obtinute prin inregistrarea marcii depinde in intregime de initiativa titularului. Suntem abilitati sa va reprezentam in vederea:

  • depunerii de actiuni in anularea unei marci
  • depunerea de actiuni in contrafacere marca si concurenta neloiala
  • transmiterea de notificari si somatii
  • incheierea de tranzactii
Galerie foto
  • ...