Omega Omnident -clinica dentara- Bucuresti

Odontoterapie restauratoare

Atunci cand un dinte se cariaza este necesara aplicarea unei plombe. Progresele materialelor stomatologice moderne ofera multiple optiuni diferite pentru repararea dintilor cariati. Mai multi factori ar trebui sa fie luati in considerare in stabilirea tipului de restaurare potrivit pentru fiecare pacient in parte: pozitia cavitatii(cariei), dimensiunea cariei si cheltuielile asociate. Dupa efectuarea unei examinari atente vom discuta si recomanda tipul adecvat de restaurare inainte de inceperea tratamentului.

In clinica noastra, pentru obturarea dintilor cariati, se foloseste rasina compozit, un material alternativ amalgamului traditional, care a castigat popularitate in ultimii ani, cunoscuta si sub numele de “plomba alba”. Aceste obturatii ajuta la refacerea aspectului natural al unui dinte cariat. Avantajul obturatiilor din compozit comparativ cu cele din amalgam este faptul ca se elimina mai putin din structura dintelui sanatos rezultand o obturatie de dimensiuni mai mici. Rasinile compozit sunt lipite in cavitate cu adezive puternice care ofera durabilitate si rezistenta.

Igiena orala deficitara, dieta saraca, retractia gingivala sau lipsa salivei pot contribui la aparitia cariilor dentare. Examenele dentare regulate la clinica OMEGA OMNIDENT sunt importante pentru detectarea precoce a cariilor. Este esential sa nu asteptati sa va doara un dinte sau sa vi se sparga o plomba deoarece acest lucru poate complica procesul de tratament.

Galerie foto
  • ...
  • ...