Omega Omnident -clinica dentara- Bucuresti

Endodontie

Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul complet si complex al afectiunilor de la nivelul canalelor radiculare si reprezinta baza stomatologiei, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestui tratament.

 

Terapia canalului radicular este un tratament specializat pentru a salva dintii deteriorati sau bolnavi datorita unei carii adanci sau unei leziuni traumatice a pulpei dentare. Pulpa este tesutul moale din interiorul dintelui care contine vase de sange, nervi si tesuturile conjunctive ale dintelui. Daca pulpa infectata nu este tratata, se formeaza un abces la varful radacinii, care poate da dureri severe si se inflameaza. Chiar daca nu apare durerea, anumite substante eliberate de bacteriile existente in pulpa bolnava pot cauza deteriorarea osului care inconjoara dintele, ducand la o potentiala pierdere a acestuia.

 

Procedura implica inlaturarea pulpei bolnave din cavitatea pulpara si canalele radiculare ale dintelui. Odata indepartata pulpa, canalele sunt curatate, dezinfectate si astupate.

 

Dupa terminarea completa a procedurii radiculare, in general, este necesara o coroana pentru a proteja dintele impotriva fracturarii. De obicei, tratamentul necesita o sedinta la sediul clinicii OMEGA OMNIDENT si dureaza intre 30 si 70 de minute pentru a se finaliza, sub anestezie locala.

Galerie foto
  • ...