Iuliana Alexandra Zarafiu - Societate Profesionala Notariala Bucuresti

Divortul la notar

Desfacerea casatoriei prin procedura notariala se finalizeaza într-un timp mai scurt decât în instanta (30 de zile), costurile totale sunt mai reduse si asigura o mai buna protectie a vietii private fata de sedinta publica din sala de judecata.

Notarul public este desemnat, în baza art. 375 din Noul Cod Civil, sa constate divortul prin acordul sotilor si sa elibereze certificatul de divort, inclusiv daca exista copii minori nascuti din casatorie, din afara ei sau adoptati.

Aveti întrebari sau doriti sa va ajutam cu mai multe informatii? Sunati-ne acum: 021.323.65.97, 0733.11.55.66 sau trimiteti-ne un email la notariatzarafiu@gmail.com

Pentru a divorta la notariat, în cazul în care nu exista copil minor, sunt necesare actele de identitate în original, certificatele de nastere (în original sau copie legalizata) si certificatul de casatorie (în original) ale celor doi soti.

La depunerea cererii de divort la notariat, sotii pot fi reprezentati prin mandatar (mandatarul poate fi si unul dintre soti) împuternicit cu procura notariala autentica sau de la Consulatul României (când se afla în strainatate). Precizam ca sotii nu pot fi reprezentati si la eliberarea certificatului de divort, dupa trecerea termenului de 30 de zile, fiind necesar sa se prezinte personal la biroul nostru notarial.

Desfacerea casatoriei prin procedura notariala se poate face de catre un notar public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor. Asadar competenta teritoriala de solutionare a cererilor de divort de catre notarul public este una alternativa: sotii pot divorta fie la un birou notarial din localitatea unde au încheiat casatoria sau la un birou notarial din localitatea unde se afla domiciliul lor comun la momentul formularii cererii de divort.

Galerie foto
  • ...