Iuliana Alexandra Zarafiu - Societate Profesionala Notariala Bucuresti

Procuri, imputerniciri

Procura cumparare imobil (apartament, casa, teren)
Procura notariala de cumparare a unui imobil este un contract de mandat prin care o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar) sa o reprezinte la notariat pentru cumpararea unui imobil la un anumit pret.
Procura cazier judiciar
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa faca toate demersurile necesare pentru obtinerea cazierului judiciar.
Procura semnatura electronica digitala (ANAF)
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa o reprezinte cu puteri depline in relatia cu ANAF pentru semnarea si depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a declaratiilor fiscale.
Procura pentru eliberarea pasaportului copilului minor (sub 14 ani)
Prin procura pentru eliberarea pasaportului copilului minor, un parinte îl poate împuternici pe celalalt parinte sau pe o persoana terta sa faca demersurile pentru eliberarea pasaportului simplu pentru copilul minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani. În cazul în care se împuterniceste o persoana terta este necesara prezenta ambilor parinti la notariat.
Declaratie pentru iesirea din tara a unui copil minor
Prin declaratia notariala autentica un parinte sau ambii parinti îsi exprima acordul cu privire la iesirea din tara a copilului lor minor însotit de catre celalalt parinte sau de o persoana terta.
Procura pentru ridicarea pasaportului
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa îi ridice pasaportul de la serviciul public comunitar sau de la consulatul/ambasada României din strainatate.
Procura de folosire autoturism
Conform Noului Cod Civil pentru a permite unei alte persoane sa foloseasca autovehiculul înmatriculat pe numele dumneavoastra va trebui sa faceti un Contract de comodat auto la biroul nostru notarial.
Procura pentru înmatriculare auto
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa o reprezinte în fata autoritatilor competente pentru depunerea actelor necesare emiterii certificatului de înmatriculare, ridicarea acestuia, a cartii de identitate a vehiculului, a placutelor de înmatriculare, inclusiv cele cu numar provizoriu si sa semneze pentru primirea acestora.
Procura pentru împuternicire la Registrul Comertului
Prin acest tip de procura o persoana fizica sau juridica (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa o reprezinte la Oficiul National al Registrului Comertului pentru a efectua diferite operatiuni juridice în numele mandantului.
Procura ridicare pensie
Prin procura notariala speciala pentru reprezentarea în fata institutiilor sistemului public de pensii, persoana pensionata (mandantul) poate împuternici o terta persoana (mandatarul) sa depuna dosarul de pensie, sa ridice, în numele sau, pensia sau alte drepturi cuvenite sau sa ridice decizia de pensionre sau taloanele de pensie.
Procura speciala judiciara
O persoana care are sau urmeaza sa aiba calitatea de parte într-un dosar aflat pe rolul unei instante judecatoresti, poate împuternici un tert (mandatarul), sa introduca cererea de chemare în judecata, sa o reprezinte la orice termen sau înfatisare, sa propuna probe si sa efectueze diferite acte procedurale în respectiva cauza.
Procura speciala de reprezentare la divortul în instanta (judiciar)
Procura de reprezentare în procesul de divort în instanta este o varianta a procurii speciale judiciare.
Procura de reprezentare la divortul prin notariat
Sotii care divorteaza de comun acord la notariat pot depune cererea de divort la notarul public printr-o terta persoana împuternicita cu procura autentica notariala. Pot fi reprezentati prin procura ambii soti sau doar unul dintre acestia. Totodata, un sot îl poate reprezenta prin procura pe celalalt la depunerea cererii.
Procura de reprezentare la succesiune
Mostenitorul care nu se poate prezenta la dezbaterea succesiunii prin notariat are posibilitatea sa încheie o procura notariala prin care sa desemneze o alta persoana (mandatarul) sa îl reprezinte în cadrul procedurii succesorale.
Procura vânzare apartament
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa vânda apartamentul în cauza la o anumita valoare, la un pret indicat în procura sau la un pret pe care mandatarul îl va negocia în favoarea mandantului.
Procura vânzare autovehicul
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa o reprezinte la toate operatiunile necesare vânzarii autovehiculului, inclusiv la încheierea contractului de vânzare, radierea din evidentele fiscale si din circulatie.
Procura vânzare casa
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa vânda casa în cauza la o anumita valoare, la un pret indicat în procura sau la un pret pe care mandatarul îl va negocia în favoarea mandantului.
Procura donatie imobil (apartament, casa, teren)
Prin procura pentru donatia unui imobil atât proprietarul donator al imobilului, cât si persoana care urmeaza sa primeasca donatia, pot fi reprezentate la notariat de o alta persoana în vederea încheierii contractului de donatie.
Procura pentru banca
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa o reprezinte în fata unei institutii bancare pentru realizarea unei operatiuni bancare în numele mandantului.
Procura generala de administrare imobil (apartament, casa, teren)
Prin acest tip de procura o persoana (mandantul) o împuterniceste pe o alta (mandatar), pentru ca aceasta din urma sa sa îndeplineasca, sa încheie si sa execute orice acte si fapte juridice de administrare si conservare cu privire la imobilul respectiv.
Procura administrare societate
Procura notariala de administrare a unei societati este un contract de mandat prin care administratorul societatii respective (mandantul) împuterniceste o persoana (mandatar) sa îndeplineasca, sa încheie si sa execute orice acte si fapte juridice de administrare, conservare sau dispozitie pentru buna desfasurare a activitatii societatii.

Galerie foto
  • ...