Nexia CRG - Consultanta fiscala si audit financiar, Bucuresti

Servicii de audit intern si financiar

Am constatat ca multe firme, ce fac parte din grupuri internationale, se confrunta cu dificultati in transpunerea situatiilor financiare, conform politicilor contabile la nivel de grup, nereusind sa respecte termenele de raportare in scopul consolidarii.Noi asistam clientii nostri, subsidiare ale unor companii straine, pentru conformitatea situatiilor financiare cu politicile la nivel de grup, si prin auditul finaciar, ii asiguram asupra fidelitatii informatiilor din situatiile financiare pe care acestia le raporteaza.   Spre exemplu, unul din clientii nostri, a intampinat probleme din partea fostilor auditori, deoarece acestia nu respectau termenele de raportare. Aceste intarzieri au provocat perturbari in procesul de consolidare a situatiilor financiare ale grupului. Dupa ce ne-a angajat pe noi ca auditori financiari, nu doar ca a reusit sa transpuna corect situatiile sale financiare, dar a respectat si termenul de raportare, spre satisfactia actionarilor sai. Datorita experientei acumulate, noi ne customizam (personalizam/adaptam) serviciile in functie de cerintele fiecarui client in parte, reusind astfel nu numai sa rezolvam problemele clientilor, ci chiar sa le anticipam si sa le tratam corespunzator. In plus promptitudinea este unul din atuurile noastre.   Audit si revizuire

 

Audit statutar

Credem cu tarie ca serviciile de audit statutar, desi reprezinta de cele mai multe ori o cerinta legala, adauga valoare organizatiilor clientilor nostri si pot asista conducerea in procesul de luare a deciziilor. Activitatea noastra de audit se desfasoara in conformitate cu Standardele Internationale de Audit, adoptate de Camera Auditorilor Financiari din Romania. Echipa noastra de audit beneficiaza de cea mai buna pregatire in domeniu printr-un proces de dezvolare profesionala continua.

Audit financiar in concordanta cu alte sisteme de raportare

In conditiile unui fenomen continuu de globalizare a pietei tot mai multe companii se confrunta cu necesitati de raportare, privind situatiile financiare, in conformitate cu alte sisteme de raportare decat cel local.

CRG Nexia realizeaza angajamente de audit financiar conform cadrului general international (IFRSs), dar si conform altor cadre generale de raportare (englez, francez, german etc.)

 

Auditarea proiectelor

Auditarea proiectelor se bazeaza pe un studiu complet si intelegerea clauzelor stabilite in contractul de finantare. O atentie deosebita este acordata aspectelor calitative ale proiectului, testarii conformitatii cu procedurile si cerintelor stabilite prin clauzele contractului de finantare. Experienta noastra in domeniul auditarii proiectelor dateaza inca din anul 2005, perioada in care am colaborat atat cu beneficiari privati, cat si cu beneficiari autoritati locale.

Revizuire

Daca angajamentele de audit furnizeaza o asigurare ridicata, angajamentele de revizuire sunt menite sa furnizeze o asigurare moderata asupra situatiilor financiare.

Servicii conexe

Misiunile de servicii conexe pot avea obiective diverse, in functie de necesitatile beneficiarului acestor servicii.

Compilari

O misiune de compilare cuprinde , in general, pregatirea situatiilor financiare (complete sau nu), dar si colectarea, clasarea si sinteza altor informatii financiare.

Due diligence Companiile implicate într-o achizitie, in calitate de cumparatori sau vanzatori, trebuie sa se asigure ca informatiile pe care le detin sunt cat mai exacte, nu numai pentru a preveni stabilirea unui pret prea mare, respectiv prea mic, dar si pentru a se asigura ca obiectivele legate de guvernanta si managementul riscului sunt indeplinite.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214100429
Str. Gara Herastrau, Nr. 4D, Green Court, Corp C, et. 5, Sector 2, Bucuresti
Distribuie