Montaj usi, parchet, lambriu Bucuresti si Ilfov

Montaj dusumea

Montaj dusumea

Oferim servicii de inalta calitate pentru montaj dusumea in Bucuresti si Ilfov. Puteti afla mai multe despre avantaje si dezavantaje aici.

Dusumea din lemn masiv. Avantaje si dezavantaje.

Dusumeaua din lemn masiv este folosita in placarea pardoselilor din case inca din vremuri de demult, fiind alegerea ideala pentru cei care isi doresc o pardosealacalduroasa, trainica si ecologica, pentru ca la fabricarea lor se folosesc materiale 100% naturale.                                                                                                                                                                  

Cum alegem dusumeaua din lemn masiv?                                                                                                                              

 -Cele mai rezistente si cautate tipuri de dusumea sunt cele realizate din lemn de esenta tare: stejar, nuc sau frasin. Foarte bune si rezistente sunt si cele din lemn mai moale, cum ar fi cel de plop sau pin. De exemplu, insa acest tip de dusumea trebuie acoperit cu un lac ce ii confera rezistenta sporita la uzura.

-Foarte importanta este si rezistenta dusumelei la umezeala si oscilatiile termice din casa. Cele mai rezistente soiuri de lemn umezeala sunt stejarul, lemnul de doussie (o esenta ce provine din Africa), cel exotic de merbau (provenit din sud-estul Asiei)saude teak (o alta esenta exotica de origine asiatica) si alte cateva. Rezistenta la umezeala este data de cantitatea mare de uleiuri eterice.

-Si totusi, care sunt avantajele si dezavantajele placarii cu dusumea din lemn masiv?

Avantaje:

– Pardoseala 100% ecologica (in cazul in care nu este tratata cu lacuri si alte substante chimie).– Sanatoasa si hipoalergica.– Lemnul masiv are foarte bune calitati termoizolatoare.– Durabilitate si rezistenta in timp. In cazul unui montaj si a unei ingrijiri corecte, dusumeaua din lemn va poate servi pana la 50 de ani.

Dezavantaje:

– Poate fi atacat de insecte, daunatori si rozatoare.– Pretul ridicat al pardoselei din lemn masiv.– Usor inflamabil.

Galerie foto
  • ...