MgDental -clinica stomatologica-Bucuresti

Implanturi dentare

Unul dintre cele mai importante tratamente in stomatologia moderna este implantul dentar. Acesta a devenit o necesitate in tratamentele de restaurare dentara si este de cele mai multe ori solutia ideala pentru rezolvarea situatiilor concrete atat din punct de vedere al pacientului dar si al medicului.

Realizarea unor lucrari protetice fixe cu ajutorul implanturilor dentare, are efecte psiho-sociale importante, cu eficienta sporita prin imbunatatirea masticatiei, a aspectului fizionomic si fonetic.

Rata de succes a tratamentului cu implant dentar depaseste 98% la nivel global.

Cum se desfasoara interventia?

Pregatirea interventiei incepe printr-o consultatie realizata de catre un medic implantolog, urmata de prescrierea si realizarea investigatiilor asupra starii de sanatate generala si locale. (analize, radiografii, tomografie computerizata).Pe baza tuturor acestor investigatii se realizeaza un plan de tratament.

Interventia propriu zisa  (etapa chirurgicala) adica insertia implantului dentar se efectueaza sub anestezie simpla. Operatia de insertie a implantului nu dureaza mai mult de o jumatate de ora  si nu este mai complicata decat o extractie dentara. Dupa ce anestezicul si-a facut efectul se realizeaza o mica incizie in gingie pentru a descoperi osul la locul de insertie a implantul dentar. Daca osul este insuficient se va face o grefa de os. Dupa descoperirea osului se realizeaza un orificiu in care este introdus implantul dentar si apoi gingia este suturata. In acest moment procesul chirurgical a fost incheiat cu succes iar pacientul primeste indicatiile pe care trebui sa le respecte in urmatoarele zile.

Reactia inflamatorie moderata dupa interventie este absolut normala si face parte din procesul de vindecare. Interventia de insertie a implantului se face sub protectie de antibiotic. Perioada de osteointegrare a implantului dureaza de la 3 la 6 luni in functie de pacient, de tipul de implant si de locul de insertie al acestuia.  In aceasta perioada se fac controale periodice pentru a observa evolutia osteointegrarii. Etapa protetica se poate realiza si imediat in functie de indicatie clinica, de tipul de implant ales, de starea de sanatate generala. In acest mod aveti implantul dentar in mai putin de 24 de ore.

 

 

Etapa protetica are loc dupa realizarea osteointegrarii. Sub anestezie simpla, se face o mica incizie deasupra implantului si se introduce bontul de vindecare. Urmeaza amprenta si realizarea coroanei dentare definitive.  Acest proces dureaza cateva zile maxim o saptamana in functie de complexitatea lucrarii. Implantul dentar serveste drept suport in vederea realizarii unei coroane dentare, a unei punti dentare ce poate inlocui mai multi dinti lipsa sau unei lucrari dentare mobile.

Galerie foto
  • ...