MgDental -clinica stomatologica-Bucuresti

Servicii endodontie

Endodonția sau tratamentul de canal se poate spune ca reprezintă “cheia “stomatologiei conservative, deoarece un dinte bine tratat înseamnă o longevitate crescută a acestuia pe arcada dentara.

Tratamentul de canal este format din mai multe etape care trebuie strict urmărite: curățarea canalelor radiculare, prepararea si prelucrarea mecanica a acestora, sterilizarea si obturarea acestora. Tratamentul endodontic corect reduce la minim necesitatea unei intervenții chirurgicale garantând succesul supra protezării acolo unde este cazul.

Endodontia la microscop Microscopul a revoluţíonat medicina în general deoarece a deschis noi posibilităţi de diagnostic şi tratament prin observarea directă, vizuală a agenţilor patologici şi a tehnicilor operatorii.

În medicina dentară microscopul a crescut capacitatea medicilor de a realiza tratamente corecte în domeniile în care decelarea detaliilor, uneori minore, este foarte importantă.

Unul dintre aceste domenii este endodonţia, prin efectuarea mult mai riguroasă a tratamentelor de canal, popular denumite „scos nervul”. Prin observare directă la microscop putem să decelăm numărul exact de canale dentare, de multe ori fiind prezente unul sau mai mute canale suplimentare, care neobturate pot declanșa infecții în viitor. De asemenea prin inspecția directă sub microscop putem să identificăm eventualele fracturi(fisuri) în materialul dur dentar, fisuri care pot genera un eșec endodontic.

Chirurgia, în special parodontală beneficiază de asemenea de avantajele lucrului sub microscop deoarece este important să identificăm și să îndepărtăm toate țesuturile patologice din zona operatorie, condiție esențială pentru garanția succesului terapeutic.

Calitatea tratamentelor medicale dentare este îmbunătățită evident prin utilizarea microscopului și a lupelor dentare, deoarece este mai ușor să descoperi sub observație directă detaliile importante față de intuirea lor medicală pe baza simptomelor, tehnică utilizată în mod clasic. Endodontia la microscop

Endodontia la microscop poate face diferenta intre pastrarea dintelui pe arcada si extractia dentara. Pe langa experienta medicilor, aparatura si materialele folosite sunt un factor esential pentru asigurarea succesului unui tratament.

Galerie foto
  • ...