Tatu Tudor - Birou Mediator Bucuresti

Medierea

Medierea poate fi utilizata in rezolvarea unei arii largi de conflicte.

 

Drept civil: Grantuire, Revendicare,Pretentii Evacuare, Obligatia de a face, Partje etc  Dreptul familiei:Divort, Partaj bunuri comune, Incredintare minori etc.Drept penal:Plangeri prealabile.Drept comercial: Somatia de plata, Pretentii, revendicare, Evacuare Litigii de munca: Drepturi banesti, Decizii de imputatie, Desfacerea contractului de munca.Acidente de circulatie cu avarii usoare,vatamare corporala etc.Litigii ivite intre asociatitiile de proprietari si locatari.Litigii privind protectia consumatorului.     

Medierea este valabila în cazul litigiilor civile, comerciale si din domeniul protectiei consumatorului (privind achizitionarea de produse sau servicii defectuoase, nerespectarea clauzelor contractuale, existenta unor clauze abuzive), al celor de familie si al infractiunilor la plîngere prealabila (lovire, vatamare corporala, furt între soti, abuz de încredere, viol, violare de domiciliu, tulburare de posesie).

Ea se poate cere, de exemplu, în probleme vizînd succesiunea, raporturile locative sau de vecinatate, continuarea casatoriei, exercitarea drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor si contributia parintilor la întretinerea acestora.

Cu alte cuvinte, românii îi pot spune mediatorului ca nu mai vor sa împarta bunele si relele, iar acesta va trimite întelegerea lor privind desfacerea casatoriei pe masa instantei competente sa pronunte divortul.

Se pot programa medieri pentru toate tipurile de conflicte in care partile accepta dialogul ca modalitate de clarificare a intereselor in scopul ajungerii la o intelegere comuna.  

 

 

Galerie foto
  • ...