iDentity Clinic- clinica stomatologie-Bucuresti

Caria dentara

Caria dentară este o leziune distructivă a țesutului dentar. În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de medicul dentist. Atunci când leziunea carioasă e observată de către pacient, caria este deja mult avansată. De aici rezultă importanța controalelor stomatologice efectuate periodic ( cel puțin o dată la 6 luni). Cu cât leziunea este surprinsă în stadiul incipient cu atât tratamentul e mai simplu, sacrificiul dentar e mai mic, costurile sunt reduse și necesită mai puține ședințe de tratament .

3 factori principali sunt răspunzători de producerea cariei dentare :

1. Alimentația – glucidele. Este indicat să reduceți în special consumul de dulciuri pe bază de zahăr (bomboane,caramele,prăjituri). Puteți în schimb să consumați multe fructe și chiar miere dar cu condiția să vă spălați pe dinți după consumul acestora.

2. Flora microbiană – se știe că Streptococul mutans este principalul responsabil de apariția cariei.

3. Factorul genetic (calitatea dinților și predispoziția ereditară a fiecarui individ).

Caria este un proces ireversibil iar netratarea la timp corespunzatoare poate duce la pierderea dinților. De aceea se recomandă un control stomatologic o dată la 6 luni; tratarea cariilor la timp înseamnă lipsa durerii, sacrificiu dentar minim fără a aparea complicații și nu în ultimul rând costuri minime pentru dumneavoastră. Rezistența și estetica sunt valori omniprezente în tratamentele noastre. Suntem adepții tratamentului modern al cariei dentare pe principiul preparațiilor minim-invazive, adică a indepărtării stricte a dentinei cariate, și a obturării (plombării) cavităților rezultate.

Galerie foto
  • ...