iDentity Clinic- clinica stomatologie-Bucuresti

Aparat dentar - Ortodontie

Ortodonția este  ramura medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul malocluziei, adică pozițiile incorecte ale dinților și oaselor maxilare care influențeaza echilibrul feței, armonia profilului, masticația corectă și nu în ultimul rând zâmbetul. Medicul specialist ortodont urmărește îndeaproape evoluția creșterii dinților copiilor și distribuția lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii și putem îndrepta defecte în creșterea și dezvoltarea dinților și arcadelor dentare.

Controlul medical este imperativ necesar pentru elaborarea unui tratament adecvat. Extracțiile dinților de lapte se fac doar de către medicul specialist , ele necesitând mult discernamânt întrucât, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dinților afectând estetica dentară.

Vârsta la care copilul trebuie învățat să se spele pe dinți este 2 ani, iar prima vizită la  clinica stomatologică nu trebuie să se facă mai târziu de 2 ani și 6 luni. Aceasta este vârsta la care se termină erupția dinților de lapte și copilul prezintă 20 dințișori.

Galerie foto
  • ...