Grecu & Greblis, Asociatie de Experti Contabili Bucuresti

Servicii Contabilitate PFA si II

Daca detii un PFA (Persoana Fizica Autorizata) sau II (Intreprindere Individuala) ai in responsabilitate tinerea evidentei contabile. Pentru aceste forme de desfasurare a activitatilor economice nu exista diferente in ceea ce priveste organizarea contabilitatii si obligatiile fiscale, singura diferenta fiind de natura juridica. PFA-ul se infiinteaza la Oficiul Registrului Comertului si detine un Cod Unic de Identificare (CUI), iar Intreprinderea Individuala se deschide direct la ANAF si detine un Certificat de Indentificare Fiscala (CIF).

Momentan serviciile de contabilitate destinate unui PFA oferite de majoritatea societatilor din Romania, sunt destinate unei organiza?ii simple, adica in partida simpla. Acest lucru se intampla pentru ca nu de mult asa era obligatoriu dar si pentru ca partida simpla este modul in care persoanelor fizice isi pot tine singuri ediventa, fara ajutorul unui profesionist, inregistrand in cateva registre speciale simplificate, activitatea lor economica derulata.

Mai de mult, la inceputul anilor 2000, tinerea contabilitatii unui PFA era simpla si se putea face direct de catre proprietari, insa schimbarile fiscale au inceput sa le-a dat mari batai de cap si astfel majoritatea au cerut ajutorul profesionistilor contabili. Astfel legea a fost schimbata si acum permite organizarea contabilitatii unui PFA sau II si in partida dubla pentru o mai buna evidenta si un control mai sigur. De aceea, decizia de a externaliza acest serviciu către o firma de contabilitate este necesara.

Galerie foto
  • ...