Tabla Lindab - Montam, Reparam Acoperisuri

Montaj si reparatii Tigla Metalica

Rezistenta si greutatea mica fac din tigla metalica un concurent acerb in “lupta” pentru cea mai buna invelitoare. Fiind usoara (aproximativ 4,5 kg/mp) si datorita unui sistem eficient de prindere, poate fi montata pe sarpante cu capacitati portante mai mici, in acest fel contribuind substantial la diminuarea costurilor cu structura de rezistenta. Fixarea este realizata cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, rezultand o invelitoare cu un grad ridicat de etanseitate. Durata lor de viata poate depasi 50 de ani.

Acest tip de invelitoare este fabricat din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii. Cateva dintre accesoriile necesare montarii invelitorii sunt: coama profilata, garnitura de coama, bordura fronton, inchiderea la perete, banda hidroizolatoare, buretele expandat, dolia, parazapezile, suruburile de fixare. Montajul tiglei metalice se face pe rigle suport de dimensiuni minime 35 x 50 mm, din lemn uscat, amplasate perpendicular pe rigle verticale de 20 x 40 mm. Distanta dintre riglele suport este de 40 cm.

 

La montarea acestora este necesar sa se respecte suprafata lor plana cu abateri de maxim 1 cm. Pentru impregnarea partilor acoperisului din lemn se folosesc numai substante care nu ataca invelitoarea su nici folia. Fixarea tiglelor metalice se poate incepe atat din partea stanga, cat si din partea dreapta a acoperisului. Este important ca prima fasie de invelitoare sa fie fixata perpendicular pe muchia de jgheab, deoarece o eroare in aceasta etapa de montaj poate afecta aspectul general al acoperisului. Pentru ajustarea placilor, fixarea de structura, imbinarea elementelor care compun acoperisul, este necesar sa se foloseasca uneltele potrivite: foarfece manual sau electric pentru tabla, surubelnita cu turatie variabila, fiind interzisa folosirea polizorului unghiular.

Daca doriti sa refaceti acoperisul vechi sau sa montati o invelitoare peste sarpanta unei case de vacanta ori cabane din lemn noi, veti descoperi ca aceasta varianta este utila si avantajoasa. Dintre toate materialele folosite pentru invelitori, tabla imbina cel mai bine calitati precum: rezistenta, flexibilitatea, eleganta, greutatea redusa si usurinta de montare.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...