Electrician Bucuresti - Autorizat ANRE

Montaj Contor electric pasant

Pretul pentru montare contor pasant electric este de 120 lei pentru Bucuresti. Montam contoare electrice pasante pentru instalatii electrice in apartamente case,vile,spatii comerciale etc. Aceasta operatiune de defalcare a cosumului de energie electrica in apartamente sau la curti prin montarea contoarelor pasante se face prin pozitionarea contoarelor pe o instalatie deja existenta si respectand termeni contractului de furnizare energie electrica pe care il aveti incheiat cu furnizorul dumneavoastra. Contoarele pasante electrice nu se pot utiliza in decontari fiscale (facturare directa de catre societatea furnizoare de energie electrica), se utilizeaza numai pentru defalcarea consumului de curent pentru fiecare consumator/utilizator. Inainte de a se executa montarea acestui tip de contoare de curent electric pasant , trebuie efectuata o verificare a instalatiei electrice pentru intreaga instalatie pe care se doreste pozitionarea acestui contor. Verificarea are rolul de a evidentia posibilele defectiuni existente.

Clasificarea contoarelor:

Dupa clasa de precizie:  contoarele se construiesc pentru clasele 0,2 ; 1;  2 ; 2,5;  3

  • Dupa tipul  curentului:  monofazat,   bifazat  si  trifazat
  • Dupa cum se  conecteaza  contorul  in circuit :  contor conectat direct si  contor conectat prin transformator de masura
  • Dupa numarul conductoarelor retelei :  contoare cu doua conductoare  de faza si nul,  contoare cu trei conductoare  cu sistem trifazat fara conductor neutru sau sistem bifazat cu doua faze si conductor neutru  si   contoare cu patru conductoare,  sistem trifazat cu conductor neutru
  • Dupa raportul dintre curentul maxim Imax. si curentul de baza Ib
  • Dupa tipul energiei pe care o masoara:  contoare de energie active si  contoare de energie reactiva
  • Dupa modul de utilizare:  contoare de uz casnic,  contoare de uz industrial  si  contoare etalon

   La baza constructiei contorului sta dispozitivul de inductie cu trei fluxuri. El este utilizat pentru masurarea energiei in curentul alternativ. Acest tip de contor are o constructie simpla, sigura , suporta sarcini relativ mari, iar clasa lui de precizie este satisfacatoare.

Contorul se compune dintr-un  mecanism integrator si un   dispozitiv de inductie .

Elementele componente ale contorului . Elementele electromagnetice sunt:

  • Circuitele magnetice, care sunt fabricate  din tole de tabla silicioasa, lacuitesi  nituite
  • Infasurarea de tensiune care se realizeaza din sarma din cupru cu email, cu diametrul de 0,06 …. 0,15 mm, folosind o carcasa de bachelita

Valoarea exacta a diametrului sarmei si numarului de spire se aleg in functie de valoarea tensiunii nominalesi  felul  contorului .

Dispozitivul de citire

    Mecanismul  integrator  cu role este  practic  in exploatare insa functioneaza corect numai cu conditia ca piesele lor sa fie confectionate cu atentie. Principiul de functionare a dispozitivului de inductie consta in interactiunea campurilor magnetice create de circuite inductoare fixe, asupra curentilor pe care aceste circuite ii induc in piese conductoare mobile. Din interactiunea dintre campurile magnetice si curentii indusi, apare un cuplu activ care pune in miscare piesa mobila.

Repararea si reglarea contoarelor

Reconditionarea contoarelor se efectueaza la semnalarea unor deficiente in functionarea acestora, in cazul reviziilor periodice, la inlocuirea contoarelor din exploatare sau la repararea preventiva.

Procesul de reparare a  contoarelor   se poate imparti in doua etape:  reglarea electrica functionala a contoarelor si  remedierea defectiunilor mecanice.

   Pentru ca energia sa fie inregistrata corect de catre contor este necesar sa se realizeze egalitatea dintre cuplurile de frecare si compensare. Contorul are o anumita eroare care   poate fi micsorata daca, presupunand conditiile nominale de functionare ale contoarelor monofazate, urmarim urmatoarele etape de reglare:  la sarcini mari si  sarcini mici, compensarea frecarii,  reglarea defazajului la factor de putere zero,si  reglarea la mers in gol si a sensibilitatii.

Verificarea contoarelor . Contoarele se verifica in  laborator iar principalele metode utilizate sunt:

  • Metoda wattmetru  si  cronometru
  • Metoda contorului etalon
  • Masurarea energiei  prin masurarea concomitenta a  timpului si puterii
  • Compararea directa a vitezei discului contorului de verificat cu viteza discului unui contor model
  • Compararea energiei electrice inregistrate cu energia inregistrata de un contor model
  • Compararea vitezei discului  cu viteza discului unui contor model folosind efectul stroboscopic
Galerie foto
  • ...