Dr. Monica Popa - Medic stomatolog Bucuresti

Estetica dentara

Estetica dentara se preocupa de frumusetea danturii si presupune efectuarea unor manopere stomatologice complexe cu scopul obtinerii unui zambet stralucitor, in armonie cu celeilalte elemente de estetica faciala. Estetica dentara (cosmetica dentara) include o serie de tratamente stomatologice din diferite discipline ale stomatologiei respectiv protetica dentara, ortodontie, chirurgia orala, implantologie, etc, rezultand termenul de “terapie interdisciplinara”.

Estetica dentara isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum:

fatetele dentare
depigmentarea gingivala
reconturarea gingivala
tratarea hemangiomului
frenectomia
albire profesionala
Fatete dentare
Metoda non-invazive de restaurare dentara. Fatetele sunt complet personalizabile pentru a se potrivi hartii dentare unice a fiecarui pacient.

Arata ca niste scoici subtiri care iau forma si culoarea dintelui, pentru a nu se deosebi de restul danturii. In cazul in care dantura frontala este acoperita complet de fatete, se poate schimba atat culoarea cat si lungimea sau dimensiunea dintilor.

Fatetele dentare se realizeaza din material compozit, ceramica (portelan) sau zirconiu. Cele din material compozit sunt inferioare calitativ fatetelor din ceramica, dar au avantajul pretului scazut si al termenului de executie rapid.
Fatetele ceramice sunt realizate dintr-un portelan extrem de rezistent si reusesc sa redea transluciditatea dintelui natural cu mare acuratete, sunt netede si impenetrabile, ceea ce inseamna ca in timp dintii fatetati vor ramane stralucitori si albi ca in prima zi.

Procedura impune 2 sedinte de tratament pentru rezultate optime.
Procedurile nu necesita anestezie, pacientul nu resimte durere in timpul atasarii fatetelor dentare.

Fatetele dentare se aplica doar pe dinti sanatosi.

 

Galerie foto
  • ...