Dr. Monica Popa - Medic stomatolog Bucuresti

Implant dentar

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti, reprezentand inlocuitori artificiali ai radacinilor dentare.

Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se insereaza pe arcada dentara o radacina artificiala, sub forma unei piese de titan.

Tratamentul prin implant dentar presupune mai multe componente: implantul propriu-zis, bontul protetic (face legatura intre implant si lucrare) si coroana dentara.

La cabinetul nostru medical utilizam numai implanturi dentare de calitate, de tipul AXIOM. 

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaureaza estetic si functional dantura pentru cel putin 30-40 de ani, adica predictibil pe termen lung. Acest deziderat poate fi atins numai prin implicarea totala de ambele parti: de partea medicului, prin investigare atenta, diagnostic corect, materiale de calitate si planificare interdisciplinara si de partea pacientului, prin pastrarea unei igiene orale riguroase la domiciliu, respectarea celor doua controale anuale si evitarea sau renuntarea la fumat.

Galerie foto
  • ...