Dr. Monica Popa - Medic stomatolog Bucuresti

Tratamente laser dental

Cabinetul nostru stomatologic este dotat cu Laserul cu dioda EPIC™ X , un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei.

Acest laser garanteaza:

un confort sporit al pacientului
leziuni mai putine aduse tesutului si tesuturilor din jur
vindecare mai rapida
necesitatea a mai putin anestezic
eliminarea  temporara a  durerilor minore in regiunea maxilo-faciala orala 
timp mai scurt de operare
 

Albire
 Albirea dentara profesionala este recomandata pentru toate personele care isi doresc un zambet mai frumos sau o schimbare de look, albirea producand un efect de intinerire de 5 pana la 10 ani.  Deasemenea, albirea este de bun augur in cazul unor evenimente care cer un zambet impecabil- casatorie, petreceri, întâlniri de afaceri, conferinte, diverse evenimente mondene. Rezultatul este vizibil imediat, dintii devin cu 3-4 nuante mai albi, iar efectele se pot mentine pentru aproximativ 2 ani. 

Pe langa efectul estetic foarte vizibil, albirea dentara are efecte pozitive si asupra dintilor, intarind smaltul, micsorand sensibilitatea dentara si impiedicand aparitia cariilor.

Albirea profesionala a dintilor, prin metoda clasica, se face prin aplicarea pe dinti a unui gel concentrat pe baza de peroxid de hidrogen, care ii decoloreaza.

Albirea cu laser a dintilor este considerata a fi cel mai eficient si mai sigur tratament de albire.

 

Depigmentare gingivala
Efectuam tratamente laser pentru depigmentare gingivala, in urma carora gingia revine la culoarea sa normala, roz.

 

Reconturare gingivala
Excesul de tesut gingival poate face ca dintii sa para prea scurti iar o cantitate mica a lui poate face ca dintii sa para prea lungi. Linia gingivala poate fi asimetrica sau neregulata, conferind un aspect inestetic. Pentru a corecta aceste probleme este recomandata o interventie de remodelare si reconturare a gingiei, realizata cu succes prin tratamentul laser. Prin diverse tehnici de chirurgie mucogingivala se pot acoperi zonele de radacina expuse cu ingrosarea tesuturilor moi, impiedicandu-se astfel progresia retractiei gingiei si a pierderii osului subiacent si protejandu-se suprafetele radiculare vulnerabile la carie, cu diminuarea consecutiva a sensibilitatii.

 

Hemangiom
Hemangioamele mucoasei bucale, in special cele de buze, prezinta atit inconfortul cauzat de traumatizarea frecventa si singerarile secundare cit si o problema estetica.

Din fericire rezolvarea cu laser a hemagiomului de buza, sau intrabucal, este o metoda facila, sigura si cu rezultate excelente, reusind sa apaltizeze tumora prin inchiderea tintita a vaselor. Procedura are loc in cabinet si nu sint necesare analize sau internare.

 

Alungire coroana
Alungirea coroanei dentare este o procedura folosita in momentul in care se impune repararea unui dinte. In aceasta categorie sunt incluse situatiile cand dintele este prea mult acoperit de gingie astfel incat acesta sa poata fi plombat sau dimpotriva sa poata fi montata o coronita dentara.

Prin aceasta procedura, medicul specialist indeparteaza o parte din tesutul gingival, a osului maxilarului sau a amandurora in vederea obtinerii unor dinti mai lungi.

 

Frenectomii
Frenul lingual apare atunci când o mica bucata de tesut numita frenulum care leaga limba de baza gurii este prea groasa sau asigura o legatura prea strânsa astfel încât mobilitatea limbii este restrânsa. Prin frenectmie se inlatura sau se modifica pozitia frenului.

 

Pericoronarita
Aceasta afectiune este cauzata de tulburarile de eruptie-incompleta, partiala sau anormala- a molarilor de minte. In aceste cazuri, gingia care inconjoara coroana molarilor se poate infecta destul de frecvent cu bacteriile care colonizeaza zona respectiva. Pericoronarita poate evolua in lipsa tratamentului si poate afecta capacitatea pacientului de a se hrani corespunzator, de a deschide gura si chiar de a vorbi. Tratamentul laser poate fi eficient in astfel de cazuri. Daca infectia a evoluat, se impune interventia chirurgicala laser pentru indepartarea gingiei afectate.

 

Fibrom gingival
Fibromul este o tumora rara, formata din tesut conjunctiv adult, fibre colagene si celule conjunctive alungite. Tumora ramane limitata, incapsulata. Se intalneste mai ales la tineri. In dezvoltarea fibromului par sa aiba un oarecare rol traumatismele. Evolutia este deosebit de lenta.

Tratamentul laser indeparteaza fibroamele in mod eficient, cu sangerare minima, durere si umflare post-operatorie scazute.

 

Operculectomii (dinti de lapte) 
In anumite situatii, procesul de evoluti a dintilor de lapte se blocheaza.  Semnul acestei afectiuni este eruptia partiala. Dintele nu poate erupe complet din gingie si se extinde sub suprafata de muscatura. Astfel se formeaza o patura de tesut moale numita operculum. Dintii acoperiti de operculum sunt mai greu de curatat cu peria de dinti. Poate aparea tumefierea si roseata gingiei in locul de eruptie, dificultate în deschiderea gurii, miros urat si gust neplacut in gura, dar si durere care se poate resimti in întreaga mandibula sau in gat.

Interventia laser pentru excizia tesutului gingival este o optiune minim invaziva si asigura o vindecare optima.

 

Galerie foto
  • ...