Dr. Dumitriu Dental Clinic Buftea

Implantologie ( implanturi dentare )

Implanturile dentare sunt mijloace moderne de înlocuire a dinţilor lipsă (a rădăcinilor dentare).

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale perfect biocompatibile cu osul alveolar, fiind confecţionate din titan, şi au structură asemănatoare unui șurub, pentru o adaptare cât mai fixă în structura osului în care este introdus.

Intervenţia chirurgicală de aplicare a implanturilor dentare este realizată de către medicul specialist, în condiţii optime de asepsie, având la dispoziţie aparatură de ultimă generaţie.

Fiind o intervenție chirurgicală (chiar dacă este una de mică amploare) este necesară o atentă verificare a stării locale şi generale de sănătate ale pacientului, existând situaţii în care inserarea unui implant să fie contraindicată total sau fiind nevoie de temporizarea intervenţiei.

Orice intervenţie de inserare a unui implant se face dupӑ o igienizare profesională riguroasă a cavităţii bucale a pacientului, şi mai ales, după îndepărtarea tuturor zonelor de infecţie (carii, resturi radiculare, infecţii ale canalelor radiculare).

Din punct de vedere al stării de sănătate generale, medicul va cere fiecӑrui pacient analize complete de sănătate, istoricul medical, semnarea consimţământului informat.

O etapă esenţială în cadrul tratamentului implantar o reprezintă analizele clinice, radiologice şi de computer tomograf a aspectului osului maxilar/mandibular.

Alegerea locului unde va fi introdus implantul dentar este dat de calitatea şi cantitatea osului de susţinere.

Înălţimea osului în care va fi introdus implantul dentar este esenţială în alegerea tipului de implant, sau efectuarea altor intervenţii în prealabil: operaţii de sinus lifting sau adiții de os.

Apropierea vârfului implantului de formaţiuni anatomice importante, ca sinusul maxilar (superior) şi canalul mandibular (inferior) ridică riscuri mari în timpul intervenţiei chirurgicale.

După intervenţia chirurgicală de inserare a implantului dentar este necesară o perioadă de vindecare de 4-8 luni, după care se începe etapa protetică (de realizare a coroanelor ceramice).

Implanturile dentare oferӑ soluţii de protezare fӑră a interveni asupra unor dinţi sănătoşi sau pentru a creşte gradul de stabilizare a viitoarelor proteze dentare.

Coroanele (dinţii artificiali) plasate deasupra implanturilor refac estetic şi funcţional zâmbetul pacienţilor noştri.

Pacientul cu implanturi dentare trebuie să menţinӑ o igienă orală foarte riguroasă şi să se prezinte la medicul stomatolog o dată pe an pentru control.

Galerie foto
  • ...