Dr. Dumitriu Dental Clinic Buftea

Igiena si Profilaxie Dentara

Respectând principiul cӑ “este mai uşor să previi, decât să tratezi”, profilaxia dentară trebuie să fie partea cea mai simplă, utilă şi uşor de aplicat de către pacienţi.

Periajul CORECT , folosirea aţei dentare şi a apei de gură- toate efectuate zilnic , precum şi un control la medicul stomatolog o dată la 6 luni, au rolul de a preveni apariţia afecţiunilor dentare şi parodontale.

În cabinetul Dr. Dumitriu se utilizează o serie de măsuri obligatorii pentru profilaxie: consult de specialitate , igienizări profesionale(periaj profesional, detartraj cu ultrasunete, air-flow), fluorizări profesionale.

Igienizarea profesională are ca principal scop îndepӑrtarea plăcii dentare bacteriene şi a tartrului.

Placa dentară ( resturi alimentare şi bacteriene) este principală cauză de apariţie a cariilor dentare şi a afecţiunilor gingivale, iar dacă nu este îndepărtată zilnic duce la formarea tartrului.

Tartrul este o acumulare de placă bacteriană care s-a mineralizat (întărit) pe dinţi. Tartrul se poate forma la nivelul/ şi sub gingie şi poate irita ţesutul gingival.

Tartrul favorizează acumularea continuă a plăcii bacteriene, având o suprafaţă foarte aderentă, ceea ce în timp duce la afecţiuni grave, ca apariţia bolii parodontale.

Detartrajul (îndepӑrtarea depozitelor de tartru) se face cu ajutorul aparatului de detartraj sonic/ultrasonic şi/sau manual. Se completează cu periaj profesional şi dacă este necesar , cu fluorizare.

Suplimentar, în cazul existenţei petelor nicotice sau de altă natură care nu au putut fi înlӑturate prin detartraj sau periaj, se va utiliza aparatul de air-flow – o combinaţie de aer-apă-bicarbonat de sodiu.

Recomandăm repetarea acestor proceduri la un interval de timp de aproximativ 6 luni.

Galerie foto
  • ...