DentCadra Smile-cabinet stomatologic- Bucuresti

Profilaxia dentara

Profilaxia dentara este cea mai simpla si ieftina metoda de tratament. Profilaxia consta dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale.

Mai mult, profilaxia previne si evolutia acestor afectiuni, odata ce ele au aparut. Asadar, profilaxia dentara are 2 roluri :

  • prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodontale
  • prevenirea evolutiei cariei dentare si a bolii parodontale si a aparitiei complicatiilor

 

  •  
  •  Detartrajul si periajul profesional
  •  

     

    Detartrajul in cabinetul de medicina dentara este singura metoda eficienta de a indeparta tartrul, ce se depune in mod constant supra si subgingival, prin mineralizarea placii bacteriene neindepartate corect prin periajul dentar la domiciliu. Tartrul ce se depune pe dinti este extrem de nociv pentru gingii, conducand la inflamarea si ulterior retractia acestora, pe termen lung provocand si intretinand boala parodontala (parodontoza, in termeni populari).

    Detartrajul nu este invaziv, neafectand smaltul dentar si se recomanda a fi realizat o data la 6 luni.

    La DentCadra Smile, folosim aparatul  de detartraj cu ultrasunete, cu ajutorul caruia se realizeaza o indepartare usoara si eficienta a tartrului, fara durere.

     

     

     

     

    Periajul profesional se realizeaza dupa detartraj, cu o pasta de dinti mai abraziva decat cea pe care o folosim la domiciliu, rolul sau fiind acela de a indeparta placa bacteriana si coloratiile extrinseci (coloratii produse de alimente si bauturi).

     

     

     

  •  
  •  Fluorizarea dentara
  • Dupa detatrajul si periajul profesional, se recomanda fluorizarea, dintii primind astfel un plus de protectie impotriva cariilor, atat pentru pacientii adulti, cat si pentru copii.Fluorizarea se realizeaza cu geluri, paste sau lacuri cu fluor, prin intermediul unor gutiere de unica folosinta sau prin pensularea directa pe suprafata dintilor.

    Dupa fluorizare, va recomandam sa nu clatiti gura si sa nu mancati, aproximativ 30  de minute.

    Fluorizarea periodica se recomanda tuturor, dar este obligatorie pentru pacientii cu risc crescut de aparitie a cariei dentare:

    -pacienti cu hipersensibilitate dentinara

    -pacienti ce sufera de boala parodontala (parodontopatii), cu retractii gingivale si radacinile expuse

    -pacienti aflati in tratament ortodontic

    -dupa albirea dintilor, la domiciliu sau in cabinet

    -pacienti cu hipoplazii sau demineralizari ale smaltului

    -pacienti cu xerostomie (cantitate de saliva redusa)

    -pacienti cu dizabilitati care nu pot avea o igiena bucala corespunzatoare.

  •  
  •  Sigilarea dintilor
  • Sigilarea dentara consta in aplicarea unei rasini fluide, fotopolimerizabile, in santurile si fosetele dintilor posteriori ( molari si premolari), impiedicand patrunderea placii bacteriene si a resturilor alimentare in aceste spatii retentive.Impreuna cu periajul corect realizat la domiciliu, cu detartrajul si periajul profesional in cabinet, precum si cu fluorizarea locala, sigilarea dentara reprezinta o metoda eficienta de prevenire a aparitiei cariilor.

    Sigilarea nu este invaziva, nu se intervine cu freza asupra smaltului, nu este deloc dureroasa, asadar nu necesita anestezie.

    Echipa DentCadra Smile recomanda cu tarie sigilarea, atat la copii, pe dintii temporari (de lapte), precum si pe dintii definitivi, imediat dupa eruptia acestora, sigilarea dentara fiind practic o bariera mecanica impotriva patrunderii bacteriilor si a resturilor alimentare in spatiile retentive ale dintilor cuspidati, deci, o metoda eficienta in prevenirea aparitiei cariilor.

    Galerie foto
    • ...