Danielle Med Center - Clinica dentara

Parodontologie - Tratament Parodontoza

Boala parodontala reprezinta afectiunea care intereseaza tesuturile de suport ale dintelui, cum sunt gingia, ligamentele parodontale si osul înconjurator.
Factorul determinant al afectarii parodontale este placa bacteriana, compusa din microorganisme patogene, care se formeaza preponderent în vecinatatea gingiei.Bacteriile ataca gingia repsectiv jonctiunea dento-gingivala, ceea ce duce în evolutie la pierderea treptata a suportului dintelui si în final pierderea acestuia din alveola.

 

Factorii favorizanti sunt tartrul si cariile dentare adiacente gingiei care mentin placa bacteriana în contact strans cu gingia si grabesc evolutia inflamatiei.Fumatul la randul sau joaca un rol important în accelerarea procesului distructiv al tesuturilor de suport prin faptul ca determina vasoconstrictie, ceea ce scade aportul sangvin necesar echilibrului biologic parodontal.

Primele semne si simptome ale afectarii parodontale sunt sangerarea si durerea discreta în timpul periajului sau masticatiei, care insotesc inflamatia gingiilor.Acestea caracterizeaza gingivita care este primul stadiu al bolii parodontale.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
031401243; 0730316748
Bd. 1 Mai, Nr. 30, Bl. OD15, Sc. H, Parter, Ap. 283, Interfon: 283C, sector 6,
Distribuie