Danielle Med Center - Clinica dentara

Endodontie - Tratament Canal

Tratamentul de canal reprezinta îndepartarea nervului din interiorul dintelui, urmata de o largire a canalului cu instrumentar manual sau rotativ, dezinfectia acestuia si obturarea lui cu un material potrivit situatiei clinice respective.

Realizata sub anestezie, interventia nu este dureroasa, iar pentru o vizualizare mai buna a spatiului endodontic tratamentul de canal se realizeaza sub microscop. Endodontia moderna, efectuata cu ajutorul instrumentarului rotativ si a sistemelor de obturare radiculara tridimensionala, asigura obtinerea unei obturatii de canal corecte, complete si omogene, ce va împiedica ulterior patrunderea bacteriilor la nivelul radacinii si reinfectarea acesteia.Rezultatele obtinute vor fi întotdeauna verificate prin efectuare unei radiografii de control, iar pentru a asigura stabilitatea tratamentului în timp, dintele va primi o restaurare post-endodontica specifica în functie de fiecare caz clinic în parte ce îi va oferi rezistenta necesara pentru a fi pastrat cât mai mult timp pe arcada.

Tratamentul de canal se poate realiza în una sau mai multe sedinte la medicul stomatolog în functie de complexitatea cazului.

Tratamentul de canal este necesar atunci când, din diverse motive, pulpa dentara este inflamata sau necrozata, datorita prezentei cariilor dentare complicate, a actiunii unor agenti mecanici ( trauma ocluzala), chimici (substante medicamentoase) sau microtraumatisme ( lucrari protetice incorect adaptate, aparate ortodontice). O data ce pulpa dentara este inflamata ireversibil, este necesara îndepartarea acesteia pentru a preveni evolutia în timp a infectiei catre osul maxilar si aparitia complicatiilor ce duc ulterior la pierderea dintelui.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
031401243; 0730316748
Bd. 1 Mai, Nr. 30, Bl. OD15, Sc. H, Parter, Ap. 283, Interfon: 283C, sector 6,
Distribuie