Danielle Med Center - Clinica dentara

Profilaxie Dentara

Pentru a preveni afectiunile dentare, un rol foarte important îl are preventia. Preventia dentara este efectuata atât de catre medicul stomatolog, cât si de catre pacient. Primul pas este reprezentat de periajul dentar. Acesta trebuie efectuat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dintre cele doua periajul de seara este foarte important. De asemenea, folosirea mijloacelor suplimentare de igiena orala, cum ar fi ata dentara,apa de gura sau dusul bucal, asigura îndepartarea bacteriilor si prevenirea aparitiei cariilor dentare.

Pentru a învata metoda corecta de periaj, consultati-va cu medicul stomatolog. Este foarte important ca perierea dintilor sa se realizeze corect, iar colaborarea cu stomatologul dumneavoastra va va ajuta sa alegeti cea mai eficienta metoda.

Vizitele regulate în cabinetul de medicina dentara sunt, de asemenea, foarte importante. Este recomandata consultatia de specialitate la fiecare 6 luni, pentru a putea depista leziunile dentare în stadiul incipient si a preveni aparitia complicatiilor.

Pe lânga consultatie, este recomandat ca detartrajul sa fie efectuat tot la un interval de 6 luni. Acesta asigura îndepartarea depozitelor de tartru si a placii bacteriene, prevenirea inflamatiei gingivale si mentinerea sanatatii cavitatii orale. Alaturi de detartraj, medicul dentist va efectua un periaj profesional cu o pasta abraziva si o fluorizare pentru a întari rezistenta structurii dentare.

Sigilarile dentare, efectuate atât la copii,cât si la adulti, previn formarea cariilor dentare. Cu ajutorul unui material de sigilare, suprafata ocluzala este protejata. Aceasta, datorita reliefului sau cu numeroase santuri si fosete, este cea mai expusa grefarii cariei dentare. Prin aplicarea materialului de sigilare, dintele este protejat si, de asemenea, mai rezistent.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
031401243; 0730316748
Bd. 1 Mai, Nr. 30, Bl. OD15, Sc. H, Parter, Ap. 283, Interfon: 283C, sector 6,
Distribuie