Firma Constructi- Renovari, amenajari interioare si exterioare, Bucuresti

Zugraveli

Probabil cea mai importanta parte a renovarii unei locuinte, o reprezinta zugravitul, fie cel interior, fie exterior. Pentru cele mai multe persoane, cel mai important lucru atunci cand se apuca de zugravit este sa aleaga culoarea perfecta, insa uita sa tina cont si de alte variabile, cum ar fi calitatea materialelor si persoanele care se ocupa de zugraveala.

In ultimul timp din ce in ce mai multe persoane prefera sa renunte la zugraveala clasica cu var si opteaza pentru zugraveala cu vopsea lavabila. De multe ori, aceste persoane intampina dificultati, deoarece vopseaua lavabila este incompatibila cu stratul de huma existent pe peretii zugraviti cu var. In acest caz, prima etapa a zugravelii va fi inlaturarea stratului de huma. Aceasta situatie este bineinteles valabila doar in cazul zugravelilor interioare.Dupa ce stratul de huma sau de vopsea veche a fost inlaturat, se va trece la nivelare a peretilor cu ajutorul tencuielii sau a adezivilor. Aplicarea gletului este urmatoare a etapa. Gletul trebuie aplicat intr- un strat subtire si cat mai uniform.Dupa aplicarea gletului, acesta trebuie lasat ca sa se usuce. Ulterior se trece la aplicarea amorsei. Amorsa este un amestec de aracet cu apa, in proportie de 1/ 10 si se aplica neaparat cu bidineaua. Dupã ce peretii au absorbit amorsa, se va aplica cel de- al doilea strat de glet. La aceasta operatiune se foloseste un glet pe baza de ipsos, care va da un aspect neted peretilor.

Urmatorul pas este aplicarea gletului de finisaj. Acesta este un produs foarte fin, care dupa uscare va fi slefuit. Slefuirea se va face cu o hartie abraziva, in doua etape. In prima etapa se va folosi o hartie cu granulatie mai mare, pentru ca la final sa fie folosita o hartie cu granulatie foarte mica.Acum peretii sunt gata pentru zugravire. Indiferent de culoarea aleasa, vopseaua se va aplica cu trafaletul, dupa ce in prealabil peretii au fost amorsati.Si in cazul zugravelilor exterioare, trebuie ca peretii sa fie pregatiti inainte de a se incepe aplicarea vopselei lavabile. Si aici se va folosi gletul, care va da peretilor un aspect uniform.

Trebuie insa ca vopseaua lavabila sa fie aleasa cu mare atentie, deoarece pentru peretii exteriori trebuie folosita o vopsea lavabila speciala, rezistenta la soare, ploaie, sau zapada. Daca peretii exteriori vor fi zugraviti cu vopsea pentru interior, acestia se vor degrada intr- un ritm mai alert.Desi nu pare o operatiune cu un grad mare de dificultate este bine sa apelati la ajutorul specialistilor pentru a va asigura ca zugraveala va fi una de calitate. In cele mai multe cazuri apar situatii neprevazute care necesita o mana de meserias.Firma noastra are o bogata experienta in acest domeniu multitudinea de clienti multumiti fiind garantia profesionalismului nostru.

Galerie foto
  • ...
  • ...