Firma Constructi- Renovari, amenajari interioare si exterioare, Bucuresti

Montaj Gresie

Desi aparent o operatiune nu foarte pretentioasa, de cele mai multe ori placarea cu gresie sau faianta necesita o mana de specialist deoarece cand vorbim de acest tip de amenajare montajul corespunzator are o importanta vitala. Compania noastra va ofera acest serviciu la preturi imbatabile oferindu-va totodata garantia ca lucrarea va fi executata de o echipa de specialisti bine pregatiti, cu o bogata experienta.Echipa noastra va va consilia din primul moment, pornind inca de la alegerea modelului de gresie sau faianta (care trebuie sa fie in ton cu mobilierul care va utila camera in care faceti amenajarea), astfel incat la finalizarea lucrarii sa obtineti un efect vizual impresionant.

Etapele montajului gresiei si al faiantei:

Grunduirea suprafeteiEste una dintre etapele premergatoarea a operatiunii propriuzise de montaj. Aplicarea unui strat de grund pe suprafata de montaj ne va oferi garantia ca adezivul se va lipi corespunzator si vom fi scutiti pe termen lung de neplacerea dezlipirii placilor ceramice.

Aplicarea adezivuluiEste primul pas al montajului propriuzis. Adezivul se aplica pe podea (in cazul gresiei) sau pe perete (daca vorbim de faianta) intinzandu-se uniform cu spaclul dintat. Atentie: Pentru o buna rezistenta in timp, stratul de adeziv ar fi bine sa nu depaseasca 4-5 milimetri.

Fixarea placilor ceramiceEste cea de a doua operatiune. Placile de gresie sau fainata se fixeaza prin presare energica. Un aliat de nadejde este ciocanul de cauciuc cu care acestea vor fi batute usor pentru a va ne asigura ca placile sunt bine fixate.Daca placile sunt patrate, aceste pot fi montate la 90 de grade, perpendicular pe perete sau la 45′ pe diagonala (Cea de a doua varianta este indicata mai ales atunci cand diemsiunile gresiei sunt diferite de cele ale faiantei, neputandu-se astfel monta rost pe rost).In cazul in care placile sunt dreptunghiulare, acestea pot fi montate pe lungime sau pe latime. Avantajul montarii pe latime este conferit de faptul ca va creea o impresie de spatietate.Obligatoriu se vor folosi distantieri de plastic intre placi. Totodata, in functie de suprafata placata, este imperios necesar sa lasati rosturi de dilatatie.

Chituirea rosturilor dintre placiEste operatiunea finala a montajului. Chitul se aplica pe rosturi la un interval de minim 24-48 de ore de la fixarea placilor ceramice pentru a fi sigur ca adezivul este perfect uscat, dupa ce in prealabil adezivul dintre rosturi a fost elimininat.Chitul se aplica cu o gletiera speciala, urmand ca excesul de material sa fie eliminat cu un burete umed si apoi cu o carpa uscata.

Galerie foto
  • ...