Cliniquedent -clinica stomatologica- Bucuresti

Radiologie Dentara Digitala

Aparatura digitala a inlocuit filmul radiologic clasic cu un senzor electronic.Imaginea receptionata de senzor este transmisa catre un computer.Cu ajutorul unui soft specializat imaginea poate fi prelucrata pina la cele mai mici detalii(contast,luminozitate,zoom,claritate) intocmai ca la o poza facuta cu un aparat foto digital fapt imposibil la tehnologia clasica cu film radiologic.

Doza de radiatie necesara pentru ca senzorul sa receptioneze imaginea este cu pina 80 % mai mica decit la aparatura clasica. Imaginea poate fi vizualizata in doua moduri: - pe un alt computer cu ajutorul softului de vizualizare - imaginea poate fi imprimata pe un film special cu ajutorul unei imprimantei Kodak Dryview 5800 Laser Imager System o imprimanta de inalta rezolutie.

Imaginea obtinuta cu aparatura digitala are o claritate mult mai mare prin posibilitatea corectarii ulterioare achizitiei. Echipamentul si aparatura sint cele mai importante aspecte in domeniul radiologiei.

La fel cum in arta fotografica s-a trecut de la fotografia pe film si hartie la cea digitala si prelucrarea pe calculator, la fel si radiologia stomatologica trece încet de la filmul conventional la radiografia digitala.

Galerie foto
  • ...