Circeag Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Pedodontia

Cand trebuie sa ducem prima oara un copil la medicul dentist? Cred ca aceasta este cea mai des intaltinita intrebare cu care se confrunta multi parinti. Raspunsul este unul foarte simplu: atunci cand ii apar dintii in gura, copilul trebuie dus la control la un medic dentist pentru a i se verifica daca au aparut toti dintii si daca sunt alte probleme ce necesita tratament.

O alta intrebare des intalnita este: Cand trebuie sa incepem sa il spalam pe dinti pe copil? Raspunsul este: atunci cand i au aparut dintii, spalatul pe dinti devine obligatoriu.

O alta intrebare este: daca dintii de lapte se cariaza, este necesara tratarea carilor? Sau ii lasam asa, ca tot sunt dinti de lapte si vor cadea.

TOTAL GRESIT. ORICE DINTE DE LAPTE SE TRATEAZA, ORICE CARIE SE TRATAEAZA, ORICE ABCES DENTAR SE VA TRATA IN CABINETUL DENTAR. NICI UN DINTE DE LAPTE NU SE LASA CARIAT SAU CU INFECTIE.

Ca vorbim de o carie mica, dintele se va curata si se va plomba. In caz de distructie mai mare, dintele se va trata pe canal, adica se va curata mizeria de pe canalele radiculare, se va face o obturatie de canal speficifica copiilor apoi se va plomba. Un dinte care este rupt, se vor extrage resturile si apoi se va alege o solutie pana la aparitia dintelui definitiv. O infectie care persista de mult timp la un dinte de lapte, poate in timp afecta aparitia dintelui definitiv.

O alta problema este aparitia dintilor. Normal, un dinte de lapte cade atunci cand cel definitiv este aproape sa erupa. Dar ce se intampla cand dintele de lapte nu cade? Cel definitiv apare in fata sau in spatele acestuia. In acest moment este nevoie de extractia urgenta a dintelui de lapte, pentru a permite dintelui definitiv sa apara in poztie corecta.

NU UITATI !

Un copil trebuie adus la control la medicul dentist odata la 3 luni.

Galerie foto
  • ...