Circeag Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Implanturi dentare

Implantul dentar este o piesa de titan (material biocompatibil) sub forma unui surub, care substituie radacina unui dinte lipsa de pe arcada dentara. Acesta se plaseaza in locul dintelui/dintilor lipsa in zona cu maxima oferta osoasa. De cele mai multe ori interventia aplicarii implantului se poate realiza in aceeasi sedinta cu extractia dintelui irecuperabil.

Cui se adreseaza?

Orice pacient clinic sanatos si cu o igiena corespunzatoare reprezinta candidatul ideal. Principalele probleme intampinate sunt reprezentate de oferta osoasa scazuta (calitativ si/sau cantitativ), pozitia sinusului maxilar, a canalului mandibular sau afectiuni generale (diabet zaharat, afectiuni osoase, afectiuni ale sangelui) precum si obiceiuri vicioase ca fumatul (ingreuneaza vindecarea si poate afecta negativ prognosticul pe termen lung).

Astfel, inainte de orice interventie se efectueaza, la cererea medicului, un set de analize si un set de radiografii speciale.

Varsta nu constituie un impediment atata timp cat sanatatea este favorabila.

Care sunt etapele de tratament?

Interventia aplicarii implantului se realizeaza sub anestezie locala si dureaza mai mult in cazul aplicarii unui numar mai mare de implante. Dupa inserarea acestuia in os, se acopera de gingie si se realizeaza o sutura locala. Dupa interventie, cand anestezia isi inceteaza efectul se va resimti un discomfort moderat la local precum si prezenta firelor de sutura. Edemul local (umflatura) si durerile de intesitate usoara se vor remite in cateva zile.

Uneori sunt necesare proceduri aditionale precum: aditie osoasa (artificiala sau naturala cu os recoltat de la pacient), sinus lift. Urmeaza apoi o perioada de vindecare (osteointegrare) care variaza intre 3 si 6 luni in functie de organism. Dupa aceea se aplica bontul protetic si incep demersurile pentru efectuarea lucrarii dentare.

Care sunt avantajele unui implant?

In primul rand implantul dentar asigura substituirea unuia sau a mai multor dinti lipsa de pe arcada fara a se interveni asupra celorlati dinti sanatosi din gura.

Implantele dentare pastreaza integritatea structurii osoase si ajuta la restabilirea functiilor masticatorii si estetice mai bine decat orice alta solutie de tratament. Implantele dentare se vor comporta precum proprii dinti cand veti manca, rade sau vorbi.

Galerie foto
  • ...