Circeag Dent - Cabinet stomatologic Bucuresti

Profilaxie dentara

Ne-am pus vreodata intrebarea de ce ne spalam pe dinti? De ce auzim peste tot “Spalati-va pe dinti!” Ce castigam in urma spalarii dintilor?

Pe noi ce ne intereseaza cel mai mult? – sa avem o respiratie proaspata ,sa vada lumea ca avem dintii curati.Spalam doar ce se vede in fata sa aratam bine sau ne spalam pe toti dintii ca sa ii pastram sanatosi?

Dupa cum stiti cu totii ca dupa ce mancam ceva,pe dinti raman resturi alimentare care ne deranjeaza. Atunci zicem: “Sa merg sa ma spal pe dinti!” Ne spalam repede,ne uitam in oglinda,vedem ca sunt curati “Gata!Am niste dinti curati!” Oare asa o fi,sunt asa de curati precum cred eu? In marea majoritate a cazurilor multe persoane cred ca dupa o spalare rapida se rezolva toate problemele lor dar in realitate nu este asa. Toata lumea este incantata de mancarea care nu se mai vede pe dintii din fata si au o respiratie proapata. Nimeni nu contesta ca acestea nu sunt importante dar mai sunt de indeplinit si alte conditii pentru a spune ca am facut o igienizare corecta.

De ce ne spalam pe dinti?

De multe ori am auzit diferite peroane spunand: “Dintii, mare lucru daca pierd 1 sau 2,mai am destui,nu imi fac probleme!” Dintii sunt foarte importanti, toti cei 32, pentru ca daca pierdem unul din acel moment problemele incep sa apara una cate una.

Nu toata lumea se spala pe dinti ca sa ii pastreze sanatosi ci doar sa arate bine

Cand ne spalam pe dinti trebuie sa facem corect de fiecare data curatand toti dintii bine. Cel mai important este sa ne pastram dintii sanatosi timp indelungat si automat acestia vor avea un aspect placut iar respiratia va fi mereu proaspata. Nu este asa ca va face placere sa comunicati cu o persoana care are o dantura ingrijita?

Ideal ar fi sa ne spalam dupa fiecare masa dar acest lucru nu este posibil intotdeuna.. Este indicat sa ne spalam pe dinti dimineata inainte de masa si seara inainte de culcare

Guma de mestecat

Guma de mestecat este folosita din ce in ce mai mult.Dupa ce luam o gustare nu ne putem spala pe dinti dar avem ca alternatva mestecarea unei gume fara zahar timp de 10-15 minute. Dupa 15 minute propietatii gumei se pierd. Mestecatul execesiv poate provoca si alte probleme (probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, aciditate, gastrita). Din pacate guma de mestecat nu inlocuieste periajul dentar care trebuie efectuat atunci cand avem posibilitatea.

Galerie foto
  • ...