Biokinetik, Cabinet kinetoterapie Bucuresti

Tratament Fizioterapeutic

FIZIOTERAPIE – Tratam afectiuni precum spondiloza cervicala, discopatie lombara, hernie de disc, tendinita, entorse, dureri musculare, atrofii musculare, pinteni calcaneeni, osteofite, gonartroza, coxartroza, scolioza, leziuni de menise, fractura, luxatie, periotrita scapulohumerala (PSH), umar dureros, umar blocat. Fizioterapia este o metoda simpla, neinvaziva si lipsita de efecte adverse.

Electroterapie (ultrasunet, curenti diadinamici, curenti intereferentiali, laser, TENS,curenti trabert etc) este una din cele mai utilizate metode de fizioterapie cu ajutorul careia se pot trata o gama larga de afectiuni:

- durere (nevralgie, cefalee, mialgie, durere postoperatorie);

- afectiuni ortopedice (artrite, tendinite, contuzii, pinteni calcaneeni);

- afectiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, discopatie lombara sau toracala, spondiloza cervicala, lombalgie);

- tratamentul edemelor, contracturi musculare.

Electroterapia este o forma de terapie fizicala, de tip conservator care utilizeaza diferite forme de curenti electric (curent galvanic, curent de joasa frecventa, curent de medie frecventa) si diverse forme de energie derivate din curentul de inalta frecventa (unde scurte, microunde, ultrasunet, radiatii infrarosii, ultraviolete si laser) sau de joasa frecventa (campuri magnetice). Acestea sunt destinate ariei curative si programelor de recuperare functionala in diverse patologii, cu o aplicatie particulara pentru patologia locomotorie. Aceasta forma de terapie utilizata si in tratamentul artrozelor, nu poate corecta verigile etiologice dar poate ameliora si controla : – elementele fiziopatologice (inflamatie, edem, hipotonie, hipotrofie musculara, hipersimpaticotonie durere); – elementele clinice, simptomatice si functionale (durere, contractura musculara, redoare articulara etc.); – sistemele de retroactiune biologica, utilizand circuite de tip „feed-back”.

Tipurile de electroterapie frecvent indicate si utilizate in tratamentul coxartrozei si gonartrozei precum si principalele efecte sunt: a . GALVANOTERAPIA – utilizeaza curentul continuu (curent galvanic); b . CURENTII DE JOASA FRECVENTA c . CURENTII DE MEDIE FRECVENTA d . TERAPIA CU INALTA FRECVENTA e . TERAPIA CU ULTRASUNETE Sectiune speciala din electroterapia de inalta frecventace utilizeaza in scop terapeutic vibratiile mecanice produse de un cristal piezoelectric sub actiunea unui curent de inalta frecventa (efect piezoelectric inversat).

Galerie foto
  • ...