Gunea Cabinet Avocat

Contestatii la executare

Codul de procedura civila prevede ca impotriva executarii silite, a incheierilor date de executorul judecatoresc, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare.

Din pacate ne confruntam cu un fenomen dezvoltat la nivel national, prin care bancile, recuperatorii de creante si IFN-urile pun in executare, in mod abuziv, titluri executorii, in vederea recuperarii unor sume de bani care de cele mai multe ori nu sunt datorate, ori sunt prescrise sau se urmareste obtinerea ilegala a acestora, chiar prin lipsa documentului original care atesta aceasta datorie.

Luptam asadar constant pentru obtinerea anularii executarii silite, anularii tuturor actelor de executare, a suspendarii executarilor silite mobiliare si imobiliare, constatarea perimarii, invocarea prescriptiei, restituirea sumelor de bani incasate ilegal etc., astfel incat clientii nostri sa fie scutiti de plata pretinsei datorii.
Important de retinut este faptul ca termenul legal pentru formularea contestatiei la executare este de 15 zile, mai putin in situatia anularii clauzelor abuzive strecurate in cuprinsul contractelor de credit, cand acestea pot fi solicitate oricand.

Nu in ultimul rand, pe calea constestatiei la executare se poate cere anulare incheierii prin care s-a incuviintat de catre instantele de judecata demararea procedurii executionale fara indeplinirea conditiilor legale, si totodata, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, in situatia in care nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 443 Cod procedura civila

Galerie foto
  • ...