Florescu si Asociatii - Societate Civila de Avocati Bucuresti

Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Starea de normalitate presupune ca Statul sa iti asigure si sa iti protejeze anumite drepturi: dreptul la viata privata, dreptul la sanatate, dreptul la securitate sociala etc. Cu toate acestea, ca cetateni ai Romaniei stim ca, deseori, acestea raman la stadiul de intentie si ca Statul, desi percepe impozite pentru aceste drepturi, o face fara sa returneze valoare sociala.

Pe intelesul tau, Statul ia banii si te lasa cu ochii in soarel te pune sa te judeci ani de zile si sa nu obtii nimic! Mai ai o sansa! O cerere adresata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strassbourg, ultimul for unde, din fericire, dreptatea se face cu judecatori impartiali si neobedienti, cu judecatori care inteleg cu ce te confrunti.

Fiind o institutie eruopeana, este obligatorie respectarea unui anumit formalism in sustinerea cauzei tale. Cele mai multe cereri nu reusesc sa treaca de primul filtru si sa ajunga pe masa Curtii. Uneori, Curtea deja s-a pronuntat pe o cauza asemanatoare cu a ta si, in acest caz, poti sa faci apel la aceasta practica pentru a-ti gasi dreptatea.

Galerie foto
  • ...