Art Glass Denisa 2000 - Pereti, usi, balustrade, placari si pardoseli din sticla, Jilava / Ilfov

Oglinzi decorative

Oglinda este un lucru atat de comun, pe care il vedem in fiecare zi, pe care il gasim aproape in orice cladire am intra, ca nici macar nu ne trece prin cap sa ne punem o intrebare simpla despre aceasta: Ce este ea?

Oglinda poate fi definita din punct de vedere fizic ca acel obiect care reflecta lumina in asa fel incat sa pastreze aproape intacta calitatea imaginii originale care este copiata pe suprafata acesteia. Insa acesta nu este singurul punct de vedere din care putem exprima ceea ce este o oglinda. Ea mai poate fi definita si in raport cu privitorul, cu persoana care se asaza in fata ei pentru a se observa, sau in raport cu spatiul in care aceasta este amplasata.

Asadar, din punctul de vedere al privitorului, al celui care se uita in fiecare dimineata in oglinda sa isi verifice stralucirea dintilor, al domnisoarei care isi verifica tinuta de fiecare data cand iese din casa, al doamnei care constata ca i-a mai aparut un rid la marginea ochiului, al copilului caruia ii place sa vada cum se stramba, al barbatului care este mandru ca a reusit sa mai dea jos din burta de bere, oglinda nu este luata ca un obiect aparte, ci este chiar el. De aceea credem ca este foarte importanta calitatea oglinzii, pentru ca stim ca nimeni nu vrea sa se vada altfel decat asa cum este atunci cand se uita la sine, nimeni nu vrea sa isi vada imaginea distorsionata.

Dupa cum spuneam, un alt punct de vedere asupra unei oglinzi poate fi oferit si in raport cu spatiul in care aceasta este montata, putand astfel deveni un element arhitectural esential daca este folosita asa cum trebuie. Astfel, un spatiu foarte mic si inchis poate fi schimbat complet doar cu ajutorul unei oglinzi care il va face sa para mai mare si mai aerisit, fara sa mai vorbim si de stilul acestui obiect si de aerul elegant pe care poate sa il ofere locului. Un exemplu ar fi un hol mic sau o anticamera in care veti pune doua oglinzi mari, fata in fata – nu numai ca va da impresia de largire a spatiului pana la infinit, dar credem ca va oferi si un efect fantastic locului respectiv.

Acestea fiind spuse, noi, ca profesionisti ai domeniului, ne mai punem o intrebare despre acest obiect pe care il facem: Oare daca o oglinda s-ar uita la randul ei in oglinda, ce parere ar avea despre ea? De aceea, de fiecare data cand facem una, ne preocupa foarte mult si frumusetea ei ca obiect de sine statator, iar in acest sens oferim mai multe posibilitati, pentru diferite gusturi: oglinzi la comanda si oglinzi personalizate, oglinzi de lux, oglinzi sablate, oglinzi antice si oglinzi decorative.

Galerie foto
  • ...