Art Glass Denisa 2000 - Pereti, usi, balustrade, placari si pardoseli din sticla, Jilava / Ilfov

Pereti de sticla

Daca o sa fim un pic atenti in jurul nostru o sa observam tendinta arhitecturala comuna a marilor companii din intreaga lume de a folosi un anumit lucru atunci cand vine vorba despre construirea propriilor sedii – peretii facuti din sticla. Toate au in comun acest lucru. In primul rand pun accentul pe spatiile largi si deschise, iar apoi, daca simt nevoia de separare a spatiului in vreun fel, atunci o vor face cu perete din geam pentru a lasa totusi senzatia de libertate si a lasa mintea si privirea sa poata trece cu usurinta de acesta. Un astfel de exemplu, chiar si cel mai celebru de altfel, este sediul Google, care este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase sedii din lume. Un alt exemplu care ne-a atras atentia vine din tara in care invatamantul a ajuns la cu totul alt nivel decat oriunde pe acest pamant. Pe numele ei, Suedia. Aici ce s-a intamplat? La un anumit numar de scoli au renuntat la salile obisnuite cu banci si le-au transformat in niste spatii deschise, cu mese rotunde, in care copiii pot invata impreuna, fiind stimulati sa colaboreze intre ei. Ce este insa important? Toate aceste sali deschise sunt despartite tot prin pereti din sticla. Iar motivul? Acelasi. Sticla este acel material care ofera libertatea vizuala de care avem nevoie pentru a ne stimuli creativitatea.

Acum este clar. Cu timpul a devenit din ce in ce mai clar pentru oameni cat de mult inseamna mediul in care traim si cate poate face acesta pentru dezvoltarea noastra psihica. Cat de mult ne pot influenta locul in care ne ducem viata si materialele din care este construit, formele care ne inconjoara zi de zi sau culorile pe care le vedem in tot acest timp. Este impresionant cum un om care se dezvolta intr-un spatiu deschis va fi si un om mai deschis, iar unul care este inghesuit cat mai mult de cei patru pereti intre care traieste, se va inchide si mai mult in el. Tot asa, un loc ce va folosi peretii din sticla va oferi oamenilor care traiesc in el o anumita libertate in gandire, dar si transparenta. De aceea credem ca lucrurile pe care le facem, acesti pereti din sticla securizata, peretii din sticla colorata (lacobel), pereti din sticla la comanda sau din sticla personalizata, pot fi o alegere excelenta atat pentru birouri, influentand modul in care angajatii locului respectiv gandesc si, implicit, productivitatea locului, dar si pentru o casa de familie in care vor creste si se vor dezvolta niste copii mai deschisi si mai liberi in gandire.

Astfel, considerand ca prin ceea ce facem putem influenta cat de putin viata oamenilor care apeleaza la noi, ne straduim sa facem totul cat de bine putem si sa le oferim ceea ce am promis.

Galerie foto
  • ...