Aqua Dental - Cabinet stomatologic Bucuresti

Stomatologie pediatrica

Prioritatea noastra este sa îi oferim copilului tau servicii stomatologice de cea mai înalta calitate într-un mediu prietenos, confortabil, unde sa se poata reîntoarce fara teama atunci când va fi necesar.

 

Ca si în cazul adultilor, preventia este cheia, iar obiceiurile sanatoase se formeaza, cel mai bine, chiar în copilarie. Aici nu doar tratam. ci ne propunem sa îi învatam pe cei mici cum îsi pot îngriji dentitia în mod corect.

 

Fiecare vizita este tratata cu responsabilitate si pasiune pentru a crea un climat pozitiv si a creste complianta la tratament. 

Apelam la tehnici prin joc, tratam cu blândete si comunicam pe întelesul copiilor pentru a diminua anxietatea si a coopera eficient.

DENTIST PENTRU COPII - PRIMA VIZITA

  • Prima vizita este deosebit de importanta si are o componenta esentiala pentru cursul favorabil al tratamentului

  • Recomandam sa fii prezent în cabinet pentru sentimentul de liniste si siguranta al copilului

  • Vom efectua consultatia cu rabdare si calm si vom cladi alianta medic-pacient astfel încât sa va reîntoarceti cu încredere si drag în cabinetul stomatologic

  • Explicam detaliat pasii tratamentului si va vom învata maniera corecta de îngrijire a dentitiei celor mici

 

FLUORIZARI

În cursul primilor ani de viata si chiar mai târziu, copiii au nevoie de fluor în cantitati moderate pentru consolidarea dintilor care se afla în plin proces de dezvoltare. Acest lucru poate fi realizat, în conditii de siguranta, în cabinetul stomatologic de catre un medic specialist deoarece în cantitati mari, fluorul poate fi nociv.

Avantajele fluorizarii sunt numeroase: ofera un strat protector împotriva mediului acid, contribuie la dezvoltarea sanatoasa a danturii si întareste structura dintelui, ofera un plus pentru igiena orala, previne aparitia cariilor, diminueaza hipersensibilitatea dentara si este de ajutor atunci când este urmat un tratament cu aparat dentar.

SIGILARI DENTARE

Sigilarea dentara este realizata cu ajutorul unui material protectiv ce se aplica pe suprafata dintilor care prezinta santuri, în special molarii de 6 si 12 ani si premolarii, acestia având riscul cel mai mare de a forma carii dentare înca de la vârste foarte fragede. Alimentele pot ramâne în spatiile retentive si forma carii atunci când dintii se afla înca în proces de dezvoltare, ceea ce poate compromite pe durata întregii vieti dantura. Sigilarea dentara nu modifica structura sau aspectul dintilor, nu implica folosirea frezei sau a anesteziei si se mentine pe o durata de pâna la 2 ani. O procedura simpla, fara durere, dar foarte eficienta si care poate salva dantura copiilor si va economisi resurse importante pe termen lung.

TRATAMENTE ORTODONTICE (APARATE DENTARE)

Pozitionarea incorecta a dintilor, erorile de aliniere, înghesuirile afecteaza sanatatea dintilor, a gingiilor, articulatiilor, iar o masticatie deficitara poate determina aparitia problemelor digestive. Pe termen lung, aceste afectiuni pot duce la defecte în vorbire, ceea ce va impacta inclusiv medical, social si psihologic viata copiilor.

În timpul copilariei, aceste probleme pot fi rezolvate cu o mai mare usurinta decât la vârsta adulta, fiind momentul optim pentru a beneficia de un tratament cu aparat dentar astfel încât putem evita cu succes dezvoltarea altor patologii si promova un stil de viata sanatos.

Galerie foto
  • ...