Aqua Dental - Cabinet stomatologic Bucuresti

Profilaxie dentara

Îngrijirea zilnica a dintilor este esentiala pentru o dantura sanatoasa, astfel putem preveni probleme datorate unei igiene defectuoase, cât si disconfortul fizic si costurile, uneori substantiale, care sunt necesare remedierii acestora.

Profilaxia în cabinetul stomatologic este unul din pasii necesari, pe care îl recomndam o data la 6 luni sau anual, în functie de necesitatile fiecarui pacient în parte.

Un zâmbet sanatos poate fi mentinut cu succes în cabinet, printr-o serie de proceduri simple, al caror cost, durata si efort sunt substantial reduse fata de alte programe mai laborioase.

Investitia dumneavostra este minima, iar noi suntem aici pentru a ne asigura de bunastarea danturii.

În ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit ca o igiena dentara deficitara poate contribui la alte afectiuni în restul organismului, iar printr-o igiena dentara riguroasa putem preveni alte probleme ca: boli ale sistemului respirator, cardiovascular sau bolile musculare si osoase.

CE ANUME INFLUENTEAZA SANATATEA DANTURII TALE?

  • Bacteriile acumulate pe suprafata dintilor, interdentar si chiar subgingival. Placa dentara este vizibila adeseori cu ochiul liber si poate provoca, în timp, afectiuni inflamatorii din cauza bacteriilor. Bolile parodontale netratate la timp pot provoca chiar pierderea dintilor, iar printre semnele incipiente se numara aparitia sensibilitatii dentare si a gingiilor, înrosirea si sângerarea la periaj.

  • Obiceiurile alimentare sunt si ele foarte importante, iar consumarea unor cantitati crescute de zahar si carbohidrati joaca un rol esential. Alimentele dulci si cu un indice glicemic ridicat determina un proces de fermantatie acida care afecteaza PH-ul salivei si contribuie la formarea cariilor dentare. Este recomandat sa aveti o alimentatie sanatoasa, echilibrata si sa alegeti, pe cât posibil, alimente cu un continut cât mai scazut de zaharuri.

CE POTI FACE PENTRU A AVEA UN ZÂMBET SANATOS?

  •  În primul rând, un periaj corect si regulat (de minim 2 ori pe zi, dimineata si seara)

  •    Igienizare profesionala (pe care o recomandam, în general, o data la 6 luni) si care cuprinde mai multe etape.

În cadrul sedintelor periodice, medicul stomatolog va inspecta cavitatea orala pentru a descoperi daca au aparut depuneri de tartru care nu au putut fi îndepartate prin periajul la domiciliu, pete pe suprafata dentara si eventuale afectiuni parodontale.

Galerie foto
  • ...