Interiors Design Adina Stama - Amenajare interioara

Decoratiuni

Despre "Design-ul Interior" (Interiors Design):

Designul interior (sau "de interioare") isi are radacinile in psihologia ambientului, arhitectura, designul de mobilier si artele decorative traditionale.

Design-ul interior este o practica creativa care analizeaza informatia, stabileste o directie conceptuala, rafineaza directiile de design si comunicare grafica.

Design-ul interior implica manipularea integritatii spatiului si crearea unei experiente si a unui stil de viata cu ajutorul psihologiei ambientale.

Decorarea interioarelor este arta decorarii unei incaperi asa incat sa devina atractiva, usor de folosit si functionala in contextul arhitecturii existente.

Obiectivul final al decoratiunilor interioare este acela de a crea un sentiment sau stare specifica unei incaperi; include alegerea/aplicarea tapetului, zugravirea peretilor (inclusiv pictura murala), vopsirea altor suprafete (nise, grinzi, coloane), alegerea mobilierului si a accesoriilor si alegerea tablourilor si sculpturilor care vor popula spatiul.

 

Decoratiuni - Mici schimbari cu efecte majore

Se intampla, adesea, sa ne plictisim de obiectele de decoratiuni din jur, de cum arata casa noastra.

Este normal sa se intample asa. Intotdeauna sugerez clientilor mei saincerce schimbarea accesoriile decorative, din cand in cand.

De exemplu primavara si vara putem alege culorile vii (galben, portocaliu, rosu), in timp de toamna si iarna  culorile  reci (verde, albastru, mov).

Exista mici schimbari care produc efecte importante. Schimband cateva obiecte de decoratiuni (lumanari colorate, vaze de flori, cateva boluri, potpourri) intreaga atmosfera se schimba.

Pentru a facilita aceste mici schimbari de decor si de atmosfera sunt adepta canapelelor si fotoliilor cu tapiterie prevazute cu un sistem care sa permita scoaterea huselor. Se intretin foarte usor si pot fi inlocuite repede, comandand alte huse. Canapeaua va fi "alta"; alt material, alta culoare, alt imprimeu, care impreuna cu alte perne decorative asezate pe fotolii va vor crea senzatia ca este o alta casa.

Cand ne plictisim de cum arata o anumita camera primul impuls este sa ne gandim la solutii "radicale". Desigur, nu putem intotdeauna sa luam toate piesele de mobilier si sa le inlocuim cu altele. Este o metoda care necesita timp si este si costisitoare. Sunt cateva "trucuri" pe care le sugerez clientilor mei. De exemplu perdeaua si/sau draperia sunt accesorii usor de schimbat, care asortate cu "noua" canapea si cu fotoliile, dau un aer de nou camerei.

Exista clienti care tin foarte mult la o anume piesa de mobilier care, cu trecerea timpului, s-a uzat. De ce sa nu o reconditionam? Putem face acest lucru la preturi rezonabile reusind astfel sa "impacam" valoarea estetica si sentimentala cu nevoia de confort.

 

Decoratiuni de Craciun si de Pasti

Venirea Sarbatorilor de iarna este un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Ne-am obisnuit sa facem multe cumparaturi, sa oferim cadouri celor dragi, sa cumparam un brad, sa-l asteptam pe Mos Craciun.

De ce n-am incepe cu decoratul casei in care ne petrecem cea mai mare parte in timpul Sarbatorilor de iarna. Craciunul este sarbatoarea familiei si a prietenilor apropiati. De ce sa nu ne bucuram si de o atmosfera placuta in caminul nostru?

Putem sa o facem atat de simplu; inlocuind obiectele decorative obisnuite din casa cu cele specifice de Craciun; coronite cu globuri, beteala, ornamente din conuri de brad si ramuri de brad.

Va mai aduceti aminte de felicitarile de Craciun pe care le faceam singuri cand eram copii? Acelea cu globuri pisate lipite pe hartie? Putem inlocui hartia cu ramuri de brad. Copiii, familia si prietenii dumneavoastra vor fi incantati de ce ati realizat.

Sunt atat de multe oferte cu decoratiuni pentru Craciun, la fel de multe si pentru Paste. Ganditi-va la cosuletele din fibra de lemn pe care le puteti umple cu oua colorate, langa care sa asezati alte obiecte din lemn in diferite culori, reprezentand simbolurile Pastelui.

Este atat de variata oferta de lumanari; modele, forme, culori diferite. Ne-am obisnuit sa vizionam filme straine si sa vedem ca "acolo" e altfel. Si noi putem face ca spiritul sarbatorilor sa se simta in casele noastre. Mirosul cozonacilor va fi si mai aromat intr-o casa decorata pentru Craciun sau Paste.

 

Decoratiuni - Solutii accesibile

Auzim in ultima vreme tot mai multe lucruri legate de feng shui. Nu va sugerez sa va cumparati busola feng shui. Este numai pentru adevaratii cunoscatori. Nu va sugerez sa incercati singuri sa faceti grafice si tabele. Este mult prea dificil si reusesti dupa ani multi de practica. Dar ca sa tinem cont de cateva sfaturi, este foarte simplu. Daca doriti mai multe informatii, va pot ajuta.

V-ati plictisit  de unele siraguri de margele? Nu le aruncati! Puteti sa scoateti toate margelele si le puneti intr-un bol de sticla, in mijlocul caruia se se afla o lumanare asortata cu margelele.

Folositi cat mai multe pietre. Se pot cumpara atat pietre de rau, frumos slefuite, cat si pietre colorate. Cele de rau le puteti folosi in bai si balcoane, iar cu cele colorate puteti crea un aranjament floral, folosind un vas de sticla mai inalt in care sa puneti un fir de bambus, inconjurat de pietre colorate, peste care sa turnati apa. Efectul este uluitor.(Aveti foarte mare grija sa cititi cu atentie instructiunile de pe pungile cu pietre colorate. Daca vreti sa le folositi pentru un ornament floral, trebuie sa le spalati foarte bine inainte. Pigmentul din vopseaua folosita pentru pietre va ataca orice floare care vine in contact cu pietrele. Mi s-a intamplat mie cu un fir de bambus, care s-a uscat).

Imi plac salurile si esarfele de matase nu numai  in vestimentatie dar si in decorarea caselor. Ganditi-va cum ar arata o esarfa de matase care "curge" dintr-o cutie ornamentala de lemn. Cutia este si practica pentru ca o puteti folosi pentru pastrarea bijuteriilor. Incercati sa nu aruncati resturile de perdele. Nici nu va imaginati cate lucruri se pot face cu ele.

 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0722859308
Soseaua Pantelimon, Nr.336, Sector 3, Bucuresti
Distribuie