Interiors Design Adina Stama - Amenajare interioara

Mod de lucru

 

Fie ca este vorba de design interior sau de decoratiuni interiore modalitatea mea de a dezvolta un proiect se bazeaza, exclusiv, pe comunicare.

Un prim pas in derularea unui proiect este o prima intalnire cu clientul. Este mult mai important sa cunosti, mai intai, persoana pentru care vei lucra si apoi, imobilul pe care il vei decora.

Casa trebuie sa reflecte foarte multe despre proprietarul ei: personalitatea, preferintele (si cand spun asta ma refer la un anumit stil de decorare, culori preferate, texturi), profesia si, nu in ultimul rand, destinatia acelei locuinte.

De ce sunt importante toate aceste aspecte?

Este extrem de util sa stii ce ii place clientului tau dar, mai ales, ce nu ii place si ce nu si-ar dori, sub nici o forma, sa vada in casa lui.

Discutam in fiecare zi de tendinte vestimentare, de tendinte in arta si de tendinte in decorarea unui camin. Pentru acest lucru exista cataloage, reviste si studii de specialitate pe care le pot pune la dispozitie clientilor mei. Nu pot, insa, sa nu le recomand sa fie inconjurati in casa de obiecte care le dau o stare de bine si mai putin de ce este "in tendinte".

Este adevarat ca au revenit in tendinte obiectele din sticla si ceramica. Este adevarat dar acestea ar trebui sa le gasesti intr-o casa decorata intr-un stil romantic si visator. Si ce faci daca tu preferi lemnul? Cu siguranta, eu iti voi sugera lemnul si nu "ce e la moda".

Este important sa aflu daca va fi o casa in care se vor organiza multe intalniri cu prietenii si petreceri. Trebuie, intotdeauna, sa ma gandesc si cat de functionala trebuie sa fie locuinta respectiva.

Sunt multe lucruri pe care imi place sa le aflu despre clientul meu.Un iubitor de flori va dori intotdeauna sa fie inconjurat de flori, sub diverse forme. Lui nu i se va parea ca nu va avea timp sa le ingrijeasca. Dar aceste informatii trebuie sa le ai cand incepi sa schitezi un design interior si lucrul acesta nu se poate intampla decat prin intalniri si discutii cu clientul.

Pana la urma este o dovada de incredere din partea proprietarului unei locuinte sa te lase sa patrunzi, cumva, in intimitatea casei lui. Si nu uit niciodata ca, in final, cand casa va fi gata decorata si amenajata proprietarul va locui acolo si nu eu. LUI trebuie sa-i placa si sa-i creeze o stare de bine.

Intalnirea cu un client poate si trebuie sa-ti raspunda la unele intrebari, in asa fel incat la finalul proiectului casa sa arate asa cum si-a dorit-o proprietarul.

Nu exista un numar standard de intalniri. Cu fiecare client este altfel, la fiecare proiect sunt alte lucruri noi pe care trebuie sa le faci. Aici este si frumusetea a ceea ce fac. Fiecare proiect este o noua provocare.

Acesta este motivul pentru care intotdeauna incerc sa adaptez modul de lucru la conditiile specifice fiecarui proiect. Dupa ce am aflat toate informatiile de care am nevoie (inclusiv bugetul pe care proprietarul doreste sa-l investeasca in acest proiect) lucrurile difera de la un client la altul. Sunt clienti care doresc sa fie tinuti la curent cu tot ce se intampla pe parcursul proiectului, nu atat stadiul lucrarii, ci ma refer aici la obiectele pe care le achizitionez. Uneori, doreste sa mergem impreuna si sa decidem impreuna. Alteori decide sa vada casa abia la final.

Am avut clienti care mi-au acordat toata increderea si nu au vrut sa stie nimic din ce se intampla pe parcursul proiectului. Au fost cele mai frumoase si interesante proiecte ale mele. Satisfactia clientului a fost cea mai mare rasplata a mea.

Intotdeauna la prima intalnire discutam si depre un termen de predare. Cand este vorba de decorarea unei case trebuie sa tin cont de relatia cu furnizorii si de un termen de predare pe care ei il stabilesc in functie de complexitatea lucrarilor. Daca locuinta trebuie sa fie amenajata cu gresie, faianta, parchet, zugraveli, geamuri termopan atunci se merge in paralel cu ambele proiecte:design si decorare. In timpul cat echipa mea de colaboratori lucreaza in casa eu pot sa comand piesele de mobilier si sa achizitionez, deja, obiectele de decoratiuni.

Nu de putine ori am apelat la pictura murala, care poate da un farmec aparte unei incaperi. In special dormitoarele de copii arata ca o poveste, ca un basm. Fiecare copil are personajul lui preferat, are animite povesti care ii sunt dragi. Camera va fi insufletita, iar copilul va zambi la vederea personajelor din povesti.

Pentru proiectele "la cheie" toate intalnire mele cu clientii sunt gratuite, iar comisionul se plateste la finalul proiectului. Comisionul perceput de mine este diferit, in functie de bugetul alocat de dumneavoastra pentru proiect. Nu exista buget mare sau buget mic. Decorarea unei case nu se face numai cu bugete foarte mari. Bunul gust, ambianta placuta si caldura unui camin nu se pot cumpara. Accesoriile, insa, da. Si aici dumneavoastra decideti cat anume sunteti dispusi sa investiti in ele.

Contracte

Activitatea noastra cuprinde doua categorii de servicii, reglementate, fiecare, de un contract-cadru:

Servicii de design interior/amenajari interioare(pentru proiecte mai mari de 10.000 Euro)

Include:•  Proiecte de design interior/amenajare interioara (la cheie)pentru spatii rezidentiale si office;•  Proiecte de design interior/amenajare interioara pentrucase de vacanta;•  Proiecte de amenajare interioara pentru diferite ocazii(Sarbatorile de Craciun, Paste, Aniversari)Activitatea se desfasoara conform Contractului de prestari servicii - design interior / amenajari interioare - proiect "la cheie".

Consultanta de amenajari interioare/design interior(pentru proiecte mai mici de 10.000 Euro)

Include:•  Consultanta pentru structurare, amenajare si decorare spatiirezidentiale si office;•  Consultanta pentru achizitionare de produse si servicii despecialitate, mobilier, electro, decoratiuni;•  Consultanta pentru achizitionarea obiectelor decorative(covoare si tapiserii unicat, lucrate pe comanda, pictura murala).

Activitatea se desfasoara conform Contractului de consultanta -design interior / amenajari interioare.

 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0722859308
Soseaua Pantelimon, Nr.336, Sector 3, Bucuresti
Distribuie