Activ Dent-clinica stomatologica - Bucuresti

Ortodontie

Adulti, adolescenti sau chiar copii pot beneficia acum de un tratament ortodontic cu aparate fixe aplicate pe fata interna a dintilor, total „invizibile". Un ochi neavizat nu le poate depista, astfel ca puteti zambi cu incredere, stiind ca secretul este bine pastrat!

Aparatele ortodontice invizibile (INCOGNITO) sunt create printr-o tehnologie aparte, ce presupune scanarea si analiza computerizata a suprafetelor dentare in laboratorul din Germania - sistemul Incognito introdus de dr. Dirck Wiechmann fiind cea mai performanta tehnica linguala in momentul de fata.incognito

Tratamentele ortodontice linguale prin tehnica Incognito se adreseaza oricaror probleme de aliniere dentara (inghesuire), ocluzie (muscatura) sau spatieri dentare (datorate pierderii dintilor din diferite motive). Bracket-urile sunt fabricate din aur, individualizat pentru fiecare pacient. Avantajul major este cel estetic, fiind "invizibile" - avantaj crucial pentru pacientii cu o viata sociala si profesionala activa. De asemenea , tehnica INCOGNITO este extrem de utila la pacientii adulti cu ocluzie adanca acoperita sau ocluzie inversa.Un alt avantaj important este acela ca suprafata linguala pe care se aplica bracket-urile este mai rezistenta la atacul carios, fiind permanent scaldata in saliva, astfel incat tehnica INCOGNITO este recomandata celor ce au demineralizari (pete albe ) pe suprafata vestibulara.Faza de acomodare a pacientului cu aparatul dentar lingual dureaza maxim 2 saptamani, adaptarea fiind facilitata de designul plat, perfect adaptat la suprafata dintilor.Pentru aparatele ortodontice linguale costul este insa mai ridicat decat al aparatelor dentare clasice, existand si cazuri cu grad mare de dificultate a caror rezolvare presupune folosire aparatelor fixe clasice (aplicate pe fata vestibulara).

Cum pot sa beneficiez de un aparat dentar invizibil de tip INCOGNITO?

Primul pas pe care trebuie sa il parcurgem pentru a beneficia de un zambet de invidiat prin purtarea unui aparat ortodontic lingual este vizita la medicul specialist orotodont. In cadrul unei consultatii de specialitate medicul ortodont va discuta cu pacientul pentru a intelege care sunt aspectele care il nemultumesc in ceea ce priveste dantura sa, si care ar fi rezultatul pe care si-l doreste pacientul. Aceste informatii sunt analizate impreuna cu radiografiile, fotografiile de diagnostic si modelele de studiu si constituie fundamentul pentru construirea planului de tratament.

Urmatoarea faza este aceea a realizarii amprentelor de silicon si trimiterea acestora la laboratorul din Germania. Braketurile pentru apratul dentar INCOGNITO se vor realiza prin scanarea si analiza computerizata a suprafetelor dentare si vor fi livrate in conformatoare speciale; aplicarea acestora va fi pe fata linguala a dintilor. Aparatul lingual este fix, adica nu se poate indeparta din cavitatea bucala, decat la sfarsitul tratamentului.

Galerie foto
  • ...