Activ Dent-clinica stomatologica - Bucuresti

Chirurgie parontala

Tratament parodontoza.

Parodontologia se ocupa cu profilaxia si tratamentul bolilor care afecteaza aparatul de sustinere al dintelui pe arcada dentara.

 

Principalele semne ale bolii parodontale:

*  Sangerarea gingiilor la periaj

* Gingii rosii, umflate care se deslipesc de dinti

* Respiratie urat mirositoare, persistenta

* Scurgere purulenta intre gingie si dinte

* Mobiliate dentara

Afectiunile parodontale incep cu aparitia placii bacteriene si a tartrului pe suprafata dintelui. In timp placa bacteriana si tartrul duc la afectarea tesuturilor de sustinere ale dintelui. Pe masura ce osul si ligamentele dentare sunt distruse, se creeaza mai mult spatiu in jurul dintelui - un loc ideal pentru proliferarea bacteriilor. Fara o interventie rapida si corecta in cabinetul stomatologic procesul poate sa continue, uneori fara simptome, pana cand dintele se pierde de pe arcada

Intre dinte si os exista un spatiu de aproximativ 0,2 - 0,3 mm, aici aflandu-se sistemul ligamentar care care are aspectul unui hamac, cu un capat fixat pe dinte si celalalt pe os. Bolile tesuturilor peridentare, incluzand gingivitele si parodontitele, sunt infectii serioase, care lasate netratate, pot duce la pierderea dintilor. Cuvantul periodontal vine din greaca si inseamna "in jurul dintelui". Parodontiul este format din gingie si sistemul ligamento-osos de sustinere a dintelui. Sanatatea dintelui si durata existentei pe arcada depind in mod deosebit de sanatatea tesuturilor parodontale. Bolile parodontale Sunt infectii bacteriene care au si o componenta genetica si care afecteaza gingia, suportul osos si ligamentar al dintelui. Pe masura ce boala avanseaza apar pungile osoase. Cu cat este mai avansata afectiunea, cu atat pungile osoase vor fii mai profunde si pierderea osoasa va fii mai mare. Aceste pungi permit bacteriilor sa se dezvolte si fac dificila practicarea eficienta a igienei orale. 

Galerie foto
  • ...