Academia de Arte Horia Brenciu - Scoala de muzica, Bucuresti

Tobe

Foarte multi muzicieni considera ca cel mai important membru al unui ansamblu muzical este tobosarul, sau bateristul, cum mai este denumit cel care “cânta” la unul dintre cele mai complexe instrumente inventate si dezvoltate de om. Aceasta importanta rezulta din faptul ca tobosarul imprima atât cadenta melodiei cât si stilul, genul muzical, diferitele categorii de tipare ritmice indicând în fapt specificul melodiei (rock, latino, jazz etc). Din aceasta cauza, înainte de a fi un bun instrumentist, tobosarul trebuie sa fie si un bun muzician, un ascultator avizat de muzica, un bun acompaniator.

Cursurile de tobe vor fi structurate piramidal, având baza formata din elemente de teorie muzicala, prezentarea instrumentului, prezentarea rolului pe care instrumentul îl ocupa într-un ansamblu muzical, întelegerea rolului celorlalte categorii de instrumente alaturi de care trebuie sa acompanieze. Urmatoarele trepte vor contine elemente de tehnica si citire partituri, interpretare dupa negative si chiar alaturi de alti instrumentisti.

Cei care doresc vor aprofunda mai departe un stil muzical ales, sau mai multe, în functie de disponibilitatea si timpul pe care doresc sa-l dedice studiului, pentru ca, asa cum spunea George Enescu, geniul înseamna 1 la suta inspiratie si 99 la suta transpiratie.

Galerie foto
  • ...