White Dental-cabinet stomatologic- Bucuresti

Implanturi

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale confectionate din titan si sunt menite a inlocui dintii extrasi. Ele se introduc in osul maxilar dupa ce se creaza un lacas cu ajutorul unor freze de os. Dupa aceeea trebuie asteptat 4-6 luni pentru a putea fi puse in functie sau se pot incarca imediat, daca stabilitatea primara este corespunzatoare.

Dupa cele 4-6 luni se descopera implantul, se pune bontul protetic si coroana provizorie sau definitiva, dupa caz.

In multe situatii grosimea si inaltimea osului maxilar sunt insuficiente si ele trebuiesc augmentate. Astfel, cu ajutorul unor biomateriale (os artificial si membrana) se face cresterea dimensiunilor osului, fie inainte de implant, fie concomitent cu implantarea. Aceste biomateriale sunt foarte diverse si au indicatiile lor specifice.Ele se pot combina cu osul pacientului pentru a creste gradul de integrare. De obicei, timpul de asteptare pana la descoperirea implanturilor creste pana la 9 luni.

De asemenea, in unele cazuri, la maxilarul superior este nevoie de ridicarea membranei sinusale (sinus lift) pentru a permite inserarea in siguranta a implanturilor. Aceasta este una dintre cele mai predictibile proceduri chirurgicale daca este efectuata corect si presupune si ea adugarea de biomateriale . Timpul de asteptare pana la descoperirea implanturilor este si de aceasta data de 9 luni.

Cazuri

  • caz regenerare osoasa si implanturi
  • caz chirurgie plastica muco-gingivala
  • Galerie foto
    • ...